Rolig lek

Är det något jag aldrig kan lura Zombie med så är det mitt engagemang. Är jag inte närvarande i leken så är inte hon det heller. Hon är inte hunden som sliter i leksaken bara för att jag stoppar fram den framför nosen. Hon vill att jag verkligen bjuder in och att jag är genuint glad och intresserad. Det är ibland svårt när man själv inte känner sig så himla pepp men på något sätt brukar det lösa sig för när jag ser hur glad hon blir av det jag ger så får jag igen energi tio gånger om.

I torsdags var vi och tränade i ridhuset i Ekängen igen. Ett riktigt bra ridhus med toppenunderlag för att vara ridhus. Vi hade jättefin lek och hade kul hela timmen vi var där. Vi tränade på fjärren och även idag belönade Johanna bakom henne. Jag kunde öka avståndet massor! Här händer det grejer. Hon är väldigt stabil ner till ligg men upp till sitt kan hon ibland röra bakbenen lite. Det är bara fortsätta nöta och befästa rätt beteende.

Rutan tränade vi med leksak för första gången. Kändes konstigt för jag inte fick in själva stanna-delen men det kanske inte gör något för att poängen med leksak är att få upp farten ut? Rutan känns väldigt svår och inte alls självklar inlärningsmässigt. Ska köpa en ruta med snöre för jag tror det kommer hjälpa Zombie att förstå ännu bättre. Kommer nog fortsätta med tasstarget tills vidare.

Vi tränade apporten men inte som moment. Istället belönade jag upp att hålla i den och följa med och till sluta få in henne i fotposition. Det är svårt och hon är väldigt tveksam in och känns tryckt. Apporten fortsätter vara en utmaning för oss. Ni med hundar som tycker om att bära saker ska vara glada för ni slipper det här ;)

Vi avslutade med en plats. Zombie fick ligga 3 minuter utan belöning och klarade med andra ord platsen för klass 2!! Hon har aldrig legat så länge innan, pinsamt men sant. Känner mig väldigt nöjd att hon klarade det med tanke på att det var väldigt tävlingslikt :) .

Hon är min finaste tjej <3

SONY DSC

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *