My head is full of ghosts

Just nu är det mycket hormoner i Zombie lilla kropp. En anledningen till att jag starkt funderar på att kastrera henne är just den fas hon är inne i nu, nämligen spökfasen. Hon ser spöken lite här och var och jag tycker det är rätt jobbigt både för henne och mig. Här om dagen låg hon i soffan och vaknade med ett ryck och tittade ut genom fönstret och tyckte hon såg nåt och hon kunde inte släppa det utan gick runt och skällde och frustade. Till slut fick jag gå med henne till ett annat rum för att hon skulle kunna släppa det. Om jag ska utgå från förra löpet är det rätt lång tid kvar tills hon börjar löpa men de andra hundarna verkar tycka annorlunda och är lite intresserade och rent tidsmässigt är det verkligen dags. Det är 7 månader sedan hon löpte sist. För min del kan hon gärna få knipa till december när vi ändå ska ha vila.

Jag funderar mycket på det här med kastrering och väger fördelarna mot nackdelarna.

Fördelar

  • inga löp!
  • inga mer hormoner som spökar
  • hälsa, minskar risk för cancer och utesluter livmodersinflammation

Nackdelar

  • hennes matfixering kanske blir ännu värre
  • pälskvaliteten kan försämras
  • ämnesomsättningen blir sämre, svårare att hålla en bra vikt
  • har hört fall där hundar blivit ännu mer spökiga efter kastrering
  • ett stort ingrepp som i sig medför risker

Det är ett läskigt beslut. Nu vet jag vad jag har och vad jag kan räkna med men jag har ju ingen aning av hur hon blir av en kastrering. Det kommer få vändas och vridas lite till innan jag fattar något beslut.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *