Rallylydnadsdebut

Idag var det dags för Zombies och min rallydebut. Jag var lite mer nervös än vad jag vill medge faktiskt men sånt är livet. Första starten kändes långt ifrån bra. Skylt nummer 2 var sitt-stå och det kan hon inte vilket direkt skapade frustration och osäkerhet och efter det blev det flera stora missar och det var inte förrän på slutet som jag verkligen skärpte till mig och var tydlig med vad vi skulle göra. Osäkerhet gör att Zombie kan ta till ljud, lägg sen på en hund som är så sjukt taggad på lydnad och rally så blir det serenad stora delar av rundan. Jag var inte nöjd och svor för mig själv över att jag satt oss i en situation där hon får lätt till ljud. Jag vill verkligen inte ha minsta knyst från min hund. Resultatet blev i vilket fall 63 poäng och då fick vi 30 poäng avdrag för tre missade skyltar.

Vilken tur att vi hade två starter idag för då fick jag chans till revansch. Jag värmde upp henne som jag gjorde inför första starten och då var hon mestadels tyst men jag märker att när vi närmar oss planen att hon blir väldigt i gasen. Därför testade jag nu att gå i fotposition som att vi redan börjat tävla och när vi sedan blev välkomnade in på plan fortsatte jag bara från fotposition ut på plan och körde på. Skillnaden berodde säkerligen inte enbart på detta men det var som natt och dag. Nu hade jag min hund ut på plan, en samlad och tyst hund med en perfekt sinnesstämning. Allt flöt på så himla bra och jag kände mig lugn hela rundan, jag hade en fantastisk känsla när jag gick av plan. Denna runda resulterade i 95 poäng och blev en delad andraplats.

1 comment

  1. Åsa o toktassarna oktober 19, 2014 3:44 e m  Svara

    Härligt! Grattis! Jag gör åxå så när jag tävlar rally, gör moment innan (fast jag belönar ganska frekvent), sen går vi in på banan o ”gör några moment utan belöning” lixom, o sen går vi av banan o fortsätter gå fot o så belönar jag igen. Tror inte hunden fattar att vi tävlar :D

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *