Älskade hund!

Det var en trött hund i huvudet och pigg i kroppen som jag hade med mig till Norrköpings BK idag. När jag vaknade i morse sa varenda fiber i min kropp stanna hemma, men envis som jag är åkte jag iväg och gissa om jag är glad för det nu! Det blev en hel del tokigheter idag och jag hade jättemycket problem att få henne att sätta sig upp eller ner i de olika momenten…det blev många dubbelkommandon. Hon ljudade en hel del idag vilket gav oss rätt mycket avdrag. Är dock inte så orolig då hon inte gör det generellt. Hon var nog rätt trött och frustrerad idag i allmänhet. Trots det fick vi ihop 168 poäng och fick med andra ord ett förstapris som dessutom räckte till klassvinst, att sen dessutom få höra från min uppfödare Nina att andra tyckt det sett riktigt bra ut och att vi har potential i lydnaden fick mina kinder att bli alldeles röda. Rörd är jag över den resa vi gjort. För många är kanske klass 1 inget märkvärdigt men för mig som inte har tränat lydnad speciellt mycket och tyckt att det varit läskigare än läskigast är det här en stor bedrift som jag är otroligt stolt över.

Våra poäng och kommentarer blev:

Platsliggande 8,5 (kommentar: nosar, extra kommando sättande)
Tandvisning 10
Linförighet 7,5 (Skall, släpper)
Läggande 7,5 (Ljud extra kommando avslut)
Inkallning 10
Ställande 8 (Ljud, flyttar ben, extra kommando sättande)
Apportering 7 (Ljud)
Hopp över hinder 9,5 (Flyttar ben)
Helhetsintryck 9 (Bra samarbete)

 

IMG_2759

IMG_2765

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *