Agilitytävling

I lördags var det agilitytävling och dessvärre har veckan varit så intensiv att jag inte ens hunnit blogga om den. Det var en magisk känsla att få packa in hundar, tält, stolar och burar i bilen och få åka många mil till Köping för cirka 1 minuts episk glädje ;) . Det var ju inte vilken tävling som helst utan vår comeback efter ett väldigt långt uppehåll på grund av lungmasken. Det var så himla roligt men jag var fruktansvärt nervös och det var mindre kul. Som om det inte vore nog att komma tillbaka efter ett uppehåll från agilitytävlingar på över 6 månader så skulle vi starta i klass 2. Banvandringen kändes kanon. Lugnet spred sig lite i kroppen och jag kände att det här klarar vi. Det gjorde vi…nästan ;) . Jag blev lite efter på slutet och sprang inte på tillräckligt så hon missade ett hinder. Försökte få över henne men det krånglade massor vilket i efterhand var så himla onödigt. Jag borde bara sprungit av och belönat, ska se till att göra det om det händer igen. Jag är hur som helt väldigt nöjd med vår klass 2 debut och kände absolut att vi hade där och göra. Snart får vi ju en ny chans eftersom Flen väntar på lördag :) .

Vi har en pinne kvar i klass 1 och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag hade hoppats på att den skulle ha suttit. Så ville inte riktigt agilitygudarna utan vi fick slalomfel då min lilla prinsessa ville påminna sin matte att hon inte fått träna på att söka in i slalomet själv på väldigt länge och då kan man inte det. Bakläxa för mig där så jag ska försöka få till nåt träningspass snart då hon ska få repetera detta lite. Jag har tränat väldigt svåra slalomingångar sen jag satte igång henne igen så jag får skylla mig själv. Utöver det gick loppet riktigt bra. Gungan var kanon och balansen får godkänt även om hon gärna saktar av lite vid nedfarten. Det var väldigt kul att vara igång och tävla agility igen och till nästa tävling hoppas jag att min nervositet är lite bättre och att jag istället hittar det där jävlaranammat som jag hade innan hon blev sjuk.

Det är många tävlingar på rad nu då vi har tävling varje helg fram till oktober. Vissa helger till och med två dagar. Ibland undrar jag om jag verkligen har alla hästar hemma som gör det här :D .

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *