Lydnadsdebut

Igår var det dags för Zombies och min lydnadsdebut. Jag var, tro det eller ej, inte alls speciellt nervös. Lite spänd men kände att jag hade läget under kontroll. Gissar att det är så man känner när man tävlar utan press och prestige, måste säga att det var en oerhört skön känsla där jag verkligen kunde vara närvarande hela tiden och njuta av att göra något kul med min finaste tjej. Som sällskap igår hade jag Magnus. Han är inte direkt en flitig besökare av mina tävlingar så då är det extra kul då gånger han följer med och tittar :) .

Vi började med platsen och det var det moment som oroade mig mest men hon låg så fint även om hon skruvade på sig lite och tittade sig omkring, jag är i vilket fall nöjd. Efter det var det en lång väntan tills vår tur då jag dragit näst sista startnumret. När det väl var min tur var jag hur lugn som helst hade bara en känsla av att nu ska vi ut och göra vårt bästa. Tandvisningen kändes sådär. Hon ställde sig upp och domaren var rätt bestämd med henne men han fick till slut kolla tänderna. Efter det var det fria följet och det kändes jättebra! Hon trängde lite och nosade vi ett ställe men annars kändes hon med mig och fokuserad. Halterna kändes jättebra och de var jag mest orolig för. Efter det var det läggandet som gick toppen, inga konstigheter alls. Sen kom inkallningen…hon har inte tjuvstartat på jag vet inte hur länge, jag kan inte ens minnas sist hon gjorde det. Hon har fått så himla fin stadga så därför förvånade det mig när jag vänder upp och ser att hon lyfter rumpan men sätter sig snabbs igen, sen hinner jag inte mer än andas ut så är hon på väg springandes mot mig. En nolla på det momentet med andra ord. Efter det var det skräckmomentet ställande. Det har krånglat så himla mycket i träning men igår satt det som en smäck. Hon har också gärna flyttat på sig när jag kommer in mot henne igen men igår stod hon stilla som en staty <3. Efter det var det apporten. Lite krångel innan momentet startade men hon tog apporten efter någon sekund och höll den som en sladdrig disktrasa men vad gör det när hon i alla fall inte släpper den :D . Avslutade med hoppet som gick superbra!

En fantastisk upplevelse måste jag säga och nu lär det bli ännu mer lydnad för min del för det här var verkligen roligt! Jag hade varit nöjd om vi fått över 8 i något endaste moment så att vi fick så här fina poäng gör mig så otroligt stolt och glad och att de poäng vi fick dessutom räckte till ett förstapris gjorde mig så glad att jag höll på att spricka. Det generella vi ska jobba på är stadga utifrån tjuvstarten och sen uppsättandet vid läggandet och platsen samt hur hon sätter sig efter ställandet. Det ska bli extra kul att träna lydnad nu :D . Avslutar med våra poäng som jag är bortom nöjd med!

2 Comments

  1. Stina augusti 28, 2014 9:50 e m  Svara

    Grattis, bra jobbat! :)

  2. Anna med flock augusti 28, 2014 10:25 e m  Svara

    Strålande!!! Jag är grymt stolt över er <3 En tia på apporten och överlag toppenfina poäng Sara, jäklar vad ni är bra!! Som ni kämpat. Stort GRATTIS igen!!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *