En riktig utmaning!

Idag tränade jag lite agility med Anna och hennes Tilli. Det var superkul och idag blev det en riktigt klurig kombination. Jag delade upp den i mindre delar och min plan var att länka ihop det men dessvärre blev både jag också Zombie för trött i huvudet för att få ihop det. Vi körde hela banan men enbart i mindre delar men jag tror vi lyckades med alla åtminstone en gång. Det var minst sagt en utmaning med staket, ta hinder från fel håll och diskriminering (tunnel, A-hindret). Det var en tajt bana som verkligen krävde tajming och det är ett stort problem för mig. Jag är antingen alldeles för tidig eller sen men när jag verkligen prickar rätt är känslan verkligen underbar. Värmen tog mycket på Zombie idag så mot slutet blev det mer fel än rätt men jösses vad kul vi hade. Det var den översta av övningarna nedan som vi körde. Största svårigheten tyckte jag var 6-10. Dels var jag tvungen att hinna ett blindbyte mellan 6-8 för att kunna skicka runt henne den längre vägen runt hinder 8. Efter det blev svårigheten att blockera A-hindret så mycket jag kunde och få in henne i tunneln utan att trycka för hårt så hon hoppade hopphindret. Sen skulle jag även hinna springa förbi tunneln för att möta upp och skicka henne runt hinder 10. Sjukt svårt måste jag säga! Jag är väldigt nöjd med att hon klarade staketet så bra som hon gjorde idag. Lite yviga vägar men hon var följsam och lyssnade och då går det mesta att reda ut. Det var hur som helt en väldigt kul övning som jag nog får dra fram någon mer gång i framtiden :) .

 

I veckan beställde jag hem boken ”Grunden är Grunden”. Den verkar minst sagt ha blivit poppis så jag kunde inte låta bli att beställa en till mig själv. Den blir perfekt att ha om jag någon gång har idétorka kring vad jag vill träna. Än så länga har jag så himla mycket övningar som jag samlat på mig under tiden Zombie varit sjuk som jag gärna kör men denna bok erbjuder många enkla övningar på få hinder vilket är bra om jag tränar själv.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *