lydnadsträning

Igår träffade vi Anna och hennes Ina för lydnadsträning. Zombie och jag började med apporten. Jösses vad fin den var igår! Hade pipen i handen och det fick verkligen henne att bli mindre tryckt ut i momentet. Ska köra det ett tag nu för att verkligen öka värdet i momentet. Efter ett kort apportpass tränade vi stadga i ligg. Hon har en tendens att lägga sig på sniskan så fort hon inser att det är platsen. Nu backar vi i träningen och fokuserar på att ligga rakt och inte flytta sig. Det måste bli mer av ett aktivt moment. Tycker hon klarar rätt mycket störning vilket är kul. Jag har inte en klar målbild i detta moment vilket också innebär att jag inte har en bra plan träningsmässigt. Jag får ta mig en funderare på hur jag vill ha det helt enkelt.

Som avslutning tänkte jag länka läggande, inkallning och ställande. Vi fick ett jättefint läggande, den finaste inkallning vi någonsin gjort men i ställandet blev det tydligt att Zombie inte förstår skillnaden på sitt och ligg. Nu blir det ordförståelseträning för hela slanten. Hon kan momenten men chansar nog en hel del på vilket det är jag säger. I ställandet kan hon ställa sig men sen ändra sig för hon blir osäker och lägga sig ner. I ställande kan hon även flytta sig ur position när jag går tillbaka så där ska vi också jobba med stadgan.

Ett väldigt roligt träningspass hade vi trots att jag kände mig väldigt seg i huvudet. Tack Anna för rolig träning och för alla underbara bilder!

IMGP8305

IMGP8312

IMGP8315

IMGP8319

IMGP8321

IMGP8324

IMGP8327

IMGP8329

IMGP8338

IMGP8368

IMGP8369

IMGP8396

IMGP8397

IMGP8398

IMGP8471

IMGP8490

IMGP8498

IMGP8525

1 comment

  1. Anna med flock augusti 2, 2014 6:52 e m  Svara

    Ni kommer få en kalasfin apportering i slutänden tror jag! En målbild att ha för mig och den galna gula :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *