Blicka framåt

Efter att ha fått besked från veterinären att träckprovet var negativt på lungmask har jag gått omkring med ett leende på läpparna. Under månaden som gått har hon alltså inte smittat om sig igen vilket ger mig hopp om att jag kanske kan förhindra att hon någonsin får det igen. Det kommer innebära att varje promenad hon är lös ha stenkoll på vad hon håller på med men det kan jag leva med bara hon blir fri från detta helvete. Nu kvarstår bara den skada som hostan hon haft kan ha gjort men veterinären tycker den är så lindrig i dagsläget så utifrån det kan jag få sätta igång henne försiktigt och sen köra på som vanligt. Fört väntar dock 4 veckor med kortison för det kan vara så att hon fortfarande har en inflammation kvar och i så fall kan kortison hjälpa. Om det inte gör någon skillnad kommer jag som sagt sätta igång henne ändå och om det skulle visa sig att hon blir sämre så får jag ta ställning till det då. Just nu ska jag bara njuta att jag får min hund tillbaka och får köra agility. Under väldigt lång tid har jag trott att jag aldrig skulle få träna agility med Zombie igen så den totala lyckan att jag får det är bortom ord.

Tyvärr blir det så att man blir helt fixerad kring sitt problem. Allt som är ett ljud som inte är normalt, eller för den delen normalt, ur Zombie väcker skräck i mig och kommer nog alltid göra. De som haft längre skador på sina hundar i leder och så kan säkert förstå detta. Man ser hältor hela tiden och vet till slut inte ut från in. Jag vet inte längre vad som är en harkling, hostning, nysning, fnysning och så vidare. Allt detta väcker ångest i mig och då är det tur att mina vänner kan påminna mig om vad som faktiskt är normalt. En hund kan hosta upp en godis utan att det behöver bero på varken lungmask eller kronisk hosta.

Idag träffade vi Anna för lite lydnadsträning. Körde ett längre pass med fritt följ. Hon trängde i princip hela tiden men det är för att hon är alldeles för taggad. Tänker inte gå in och jobba med det just nu utan det får vänta lite. Är nöjd med hennes attityd måste jag säga. Vi behöver dock jobba på halterna och hennes matte måste jobba med svängarna ;) . Anna har klippt ihop en film från dagens träning. Egentligen borde alltid någon annan göra det för hon har tagit med saker jag annars hade tagit bort för jag tycker de är dåliga men det är nyttigt att även dela med sig av mindre bra saker. Tack Anna för alltid lika givande träning!

4 Comments

 1. Anna med flock juni 25, 2014 11:07 e m  Svara

  Jag tycker ni är duktiga med tanke på att ni inte kunnat hålla igång ordentligt. Jag tog ju med det mesta jag filmade, utom när jag lyckades filma trädtoppar och annat för att jag glömde bort mig ;-P Dock mindre smickrande att höra min höga inte så fagra stämma och Inas vrål i bakgrunden….huga!

  Som jag sa, det är svårt att inte ”snöa in” på saker när hundarna varit dåliga en längre tid, jag ser ju fortfarande spökhältor hos Tim när han bara egentligen är lite nödig och behöver göra ifrån sig…suck!

 2. Lill-Iren juni 25, 2014 11:44 e m  Svara

  Så deilig med gode nyheter, grattis :) jeg skjønner godt at frykter sitter i lenge når man har hatt lang tids sykdom på hunden, det setter jo en stopper for alt dersom man har planer om å bruke hunden i konkurranse…
  Jeg synes dere er kjempeflinke, og jeg er også veldig fan av å filme treningene. Det er utrolig lærerikt å se det fra en annen vinkel :)

 3. Elin och Billy juni 26, 2014 9:04 f m  Svara

  Åh vad skönt att det går framåt! Låter som att det har varit en hemskt jobbig och ihållande sjukdom..

  Fint fritt följ =)

 4. Jeanette,Sly,Maya & Joy juni 26, 2014 10:25 f m  Svara

  Vad härligt med goda nyheter! Njut nu!!! Fria följet ser väl jättefint ut!!! Kram från oss! :-)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *