Knivsta BK

Vilken dag! Vi kom iväg i, vad vi ansåg vara, väldigt god tid. Adressen var inlagd i gpsen och allt var lugna gatan. När vi kommer fram till adressen finns det inget hundsportcenter där…paniken börjar sprida sig i den tidigare lugna bilen. Facebook säger även att tävlingen ligger en timme före tidsschema. Nu är det bråttom! Vart ska vi ens, vi har ingen aning. Frågar en förbipasserande om han känner till detta hundsportcenter. Han har igen aning men kan informera oss om att vi är i helt fel område i Stockholm. Gpsen har tagit oss till Bromma och vi ska till Upplands Väsby. Nu var det panik i bilen. Det ska ta 30 min dit och vi kör som galningar. Vi kom bokstavligen fram 1,5 minut innan banvandringen. Med andan i halsen och stressnivån högre än högst var det bara att banvandra och sen värma hundarna och göra sitt bästa på plan. Hade startnummer 22 och tänkte att det var gott om tid. Hann knapp värma Zombie innan det var vår tur. Kände mig helt ofokuserad och stackars Zombie fick inte ens en chans att känna av miljön utan kom in i hallen och fick köra direkt. Nytt underlag, inomhusmiljö som hon aldrig sett innan och slalompinnar som var stora träpinnar hon aldrig sett innan. Trots allt det lyckades vi nolla hopploppet. Långt ifrån det snabbaste vi kan men sjukt stabilt.

Till agilityloppet var jag lugnare men fortfarande rätt nervös. Även detta lopp är var riktigt stabilt och det är verkligen vår största styrka. Farten lämnade även här lite att önska men jag skyller det på miljön och underlaget.

Jag är så stolt att jag helt saknar ord att beskriva det. Fyra tävlingar, 9 starter och på dem har vi lyckats knipa fem pinnar. Vi får nu starta i klass II i hoppklassen vilket känns helt fantastiskt underbart! Vad jag har kämpat och tränat för detta och trots det hade jag aldrig kunnat föreställa mig att vi skulle gå från klarhet till klarhet på detta sätt. Min hund är knappa 20 månader och har under sin 2 månader långa agilitykarriär lyckats med detta, inte i min vildaste fantasi hade jag kunnat tro det.

2 Comments

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *