Året som gått

Det har varit ett väldigt händelserikt och roligt år, både hundmässigt och utanför hundvärlden.

För mig har det minst sagt varit ett spännande år.

 • Blev klar med min utbildning till socionom
 • Fick en fast tjänst på mitt jobb
 • Fyllde 30 år
 • Var på semester i Florida

Hundmässigt har det varit massor med kul som hänt men det mesta sammanfattar jag i Zombies mål men Ozzy har också varit med på några skojigheter som hänt ;)

 • Ozzy och jag var ruggit nära att ta en pinne i agilityklass :D . Slutade på en fin 5:e plats som jag håller varmt om hjärtat.
 • Ozzy fick pensionera sig :P . Något som nu känns som ett väldigt klokt beslut :) .

Mål för Zombie 2013

 • Röntga höfter och armbågar.

Det slutade med B-höfter och armbågar u:a. Som alltid var det mycket ångest involverat i detta så jag gjorde röntgen dagen efter hennes ett-årsdag, då jag verkligen ville veta att jag hade en friröntgad hund så att jag skulle kunna köra på med agilityn i den utsträckningen jag ville. Vi fick ett väldigt bra resultat och det är skönt att just den delen är gjord nu :) .

 • Göra MH

Vi gjorde MH i september på kennellägret. Jag är supernöjd med hennes MH och det visade verkligen vilken fin nyfikenhet hon har och även att hon är duktig på att avreagera. Hade givetvis önskat en 1:e på skotten men det blev istället en 5:a då jag valde att bryta då hon reagerade, enligt mig, mer än jag skulle önska. Vi jobbar vidare med skotträningen och hoppas få visa en mindre berörd hund på MT 2015 :) .

 • Ta LP1

Oj, det här kom vi inte ens i närheten av. Vi har tränat en del lydnad men vi tar pyttesteg framåt men förhoppningsvis kan vi få revansch på detta 2014.

 • Ställa ut två gånger

Räknar detta som gjort. Usch vad tråkigt det är med utställning :P . Hon fick i vilket fall Excellent i juniorklass vilket var riktigt kul. Hon tappade all sin päls efter det och har inte fått tillbaka den än. Får se om jag kastar in henne på någon mer utställning nästa år eller så får det vara.

 • Göra några starter i blåbärsklass

Det har vi helt klart gjort. Dels körde vi nybörjarklass på KM och kom 3:a och fick en superfin rosett :D . Sen var vi med på LBK:s nybörjarcup. Det var fyra tillfällen var av tre blev disk men sista gången lyckades vi ta oss runt och knep en förstaplats. En lycklig matte var jag minst sagt den dagen.

 • Starta officiellt i agility

Det gjorde vi i slutet av november. Vi hann med fem officiella starter varav en resulterade i en pinne och helt otroligt även en förstaplats. Fantastiskt roligt och förhoppningsvis var det bara första pinnen av många :) .

 • Testa appellen i spår

Inte ens i närheten av det målet. Spår är väl kanske inte riktigt min grej ;) .

 • Gå många kurser i agility för olika instruktörer

Vi har gått flera olika kurser för Anna så klart sen har vi även varit iväg och tränat för Camilla Brundin två gånger.

 • Om tillfälle ges prova på vallning

Det fick vi testa på under våren och det var väldigt spännande även om Zombie inte riktigt hade den pondus som krävs för att flytta på tjuriga tackor.

 • Gå en spårkurs

Inte hittat någon att gå så det har inte blivit av.

2013 har minst sagt varit ett roligt år och jag är oerhört tacksam att Zombie kommit in i mitt liv och gjort varje dag till lite av ett äventyr. Med hennes livglädje och energi är det så gott som omöjligt att inte bli smittad. Nu ska året bara avslutas med julfirande , en del jobb och så ett nyårsfirande. Sen väntar ett förhoppningsvis spännande 2014 :) .

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *