Agilityträning

Idag åkte jag och Johanna till Camilla Brundin för att drillas lite :) . Det var riktigt kul och även fast jag inte var på topp idag fick vi med oss massor med nyttigheter hem.

  • Vara lugnare med händerna i speciellt jaakkosarna. Jag har en tendens att flänga runt med händerna och bara slänga fram en arm och sen förutsätta att hon tar det. Istället ska jag visa tills hon hoppat hindret sen möta upp henne.
  • Inte böja mig framåt. Något jag tydligen gör både när vi gör jaakko-svängar och vid tajta svängar och säkerligen vid andra tillfällen också.
  • Något jag vet men som ofta inte funkar när vi väl kör är mina axlar. Jag har en tendens att vinkla mig åt hållet vi ska alldeles för tidigt speciellt i ut-svängar vilket leder till att hon inte tar hindret. Ska nöta detta för min egen skull. Jag vet hur axlarna ska vara men när jag blir minsta stressad tappar jag det direkt. Det är bara att nöta tills det sitter i ryggmärgen.
  • Plockhand/plocka in.  Har inte ens börjat med det i princip. Börjar bli dags, för man kan tydligen ha nytta av detta ganska ofta ;) .
  • Placering. Min placering påverkar min hunds färdriktning. Så är det så klart men jag kan inte riktigt se vart jag ska vara för att lyckas med det. Jag vill skapa bra förutsättningar för min hund men att inte för den sakens skull bromsa för mycket eller vara i vägen. Något att tänka på helt enkelt och någon dag kanske polletten trillar ner kring detta även på mig :) .

Det var ett väldigt roligt och givande pass idag och jag ser redan fram emot nästa gång :) .

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *