Hoppteknik

För, vad som känns som väldigt länge sedan, gick jag en kurs i hoppteknik med Ozzy. Jag kommer inte ihåg typ nåt förutom att de inte ska hoppa som köttbulle vilket var precis det Ozzy gjorde :D . Jag fick i vilket fall med mig lite mått hem från kursen som jag ska se om jag kan gräva fram, dessutom har jag för mig att jag ritade upp de övningar vi gjorde. Zombie hoppar, som vissa kanske märkt, ibland lite konstigt. Upplever att det mest är vid svängar eller ställen där hon måste manövrera lite. Jag är ingen expert men hon lyfter liksom rumpan mer än vad som är nödvändigt. Det är säkert ingen fara med det men jag känner ändå att lite hoppteknik inte kan skada. Just därför fick jag lite hjälp av Anna idag att komma igång. Allt såg bra ut så vi ska försöka få in lite regelbunden hopptekniksträning i fortsättningen.

Idag tränade vi lite slalom också. Jag skulle inte gå så långt som att säga att det lossnat för oss men vi har inte haft några problem sedan jag började med externbelöning *knock on wood*. Idag tränade vi på ingången som var i klass II banan på söndagens ridhusträning. Det var väldigt svårt hälsar både jag och Zombie. Jag hade gummistövlar vilket gjorde att jag rörde mig långsammare än en snigel och Zombie blev klistrig. Själv ingången krävde att man plockade in hunden vilket jag är bedrövlig på än så länge…det ska få bli sommarens projekt tänkte jag :) . Då har jag något extra kul att se fram emot ;) . Annars gick slalomet kanon, ingen osäkerhet eller något annat sånt tråkigt :) .

1 comment

  1. Jenny november 13, 2013 10:49 f m  Svara

    Åh! Hade också velat få gå en kurs i hoppteknik! Vad kör ni för övningar?

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *