Första ridhusträningen

Första stegen jag tog in i ridhuset var så där magiska då lukten påminner så himla mycket om min tid som stalltjej. När vi var klara med träningen var doften inte lika härlig då jag istället blev påmind om hur tråkigt det är att själv lukta häst och stall :D . Utöver denna lilla nackdel var det rätt skönt att få komma in och träna ;) . Dock känner man sig lite ofräsch efter att ha kastat boll som Zombie slemmar ner och som sen gör mina händer bruna…dessutom är det tungt att springa i spånet men jag tänker att det ger mig starkare ben så att när vi sen kommer ut på gräs igen kommer jag springa snabbt som vinden :D .

Vi körde en klass II bana och jag var katastrof. Helt galet nervös och ofokuserad. Jag höll på att springa in i ett hinder inte en gång, utan TVÅ gånger! Pinsamt! Jag är nöjd med några grejer. Kontaktfälten på balansen var bra. Hon flög gungen första varvet man jag tror inte jag hjälpte henne nåt så hon körde nog bara på. Hon hoppade kontaktfältet på A-hindret en gång men det var för att jag körde blindbyte efter och jag tror aldrig vi kört det så det blev väl för svårt. Försökte mig på att göra jaakko men jag har inte rätt tajming och är alldeles för tidig så hon vänder före hindret. Är jag närmre hindret vill hon hoppa tillbaka det från andra hållet vilket är om möjligt sämre än att hon inte tar det alls :D . Det var väl kort sagt inte den skarpaste banan vi sprungit och det berodde bara på mig. Gläds åt att slalomet var bra även om ingången var över vår förmåga. Kunde blindbyta och framförbyta efter slalom utan problem vilket var kul :) .

Idag har jag beställt lite nya grejer till Zomban. Hon ska få ett Back on Track nättäcke. Har ältat vad jag vill köpa men kommit fram till att det fodrade täcket jag har duger fint och att en nättäcke blir ett perfekt komplement. De är inte gratis att köpa direkt så det känns onödigt att köpa något jag inte kommer använda, så ett fodrat BoT uteslöt jag rätt fort.  Hon ska även få en ny sele då den hon har är lite stor, det blir en grön hurtta y-sele. Passade även på att beställa lite nya leksaker så julen kom tidigt i år kan man nog säga :D .

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *