Press

Om det finns något jag hade velat jobba på gällande min personlighet så är det att inte lägga så stor press på mig själv och ställa så skyhöga krav. Ibland känner jag när vi tränar att jag aldrig är riktigt nöjd. Klart det är bra att ställa höga krav men ibland känns det som att jag är så hård mot mig själv att jag inte ser hur det faktiskt ser ut. Jag filmar en hel del och det är väldigt viktigt för mig för då får jag svart på vitt hur det faktiskt såg ut och allt som ofta är det inte alls dåligt utan tvärtom riktigt bra. Men hur ska jag få mig själv att se det i träningen när vi väl kör? Det är verkligen något jag måste jobba med. Vill dock vara tydlig med att Zombie alltid får reaktionen av mig att hon är min lilla stjärna så det här är inget jag lägger på henne i träningen. Fast jag tror att om jag skulle lyckas släppa lite på det här skulle det gå ännu bättre i träningen…

Zombie har tränat agility på riktigt i mindre än 2 månader och när jag ser på oss utifrån det har vi kommit väldigt långt, mycket längre än jag vågat drömma om.

Den inre pressen jag har är också en rolig drivkraft. Den tar mig ut till klubben även på dagar det regnar eller dagar då jag är trött. Jag ska bara försöka hitta en balans och inte sätta så mycket press på den faktiska träningen. Det är trots allt hundar vi jobbar med. De liksom oss har bra och dåliga dagar som också spelar in :) . Jag är väldigt nöjd med Zombie och hon visar väldigt fin potential och allt som blir fel ligger på mig. Antingen för att jag tränar för länge eller att vi inte tränat det tillräckligt mycket. Det är mitt ansvar att läsa min hund och det kan jag nog bli bättre på.

Den senaste tiden har innehållit en hel del träning även om jag inte hunnit skriva om det på grund av mycket jobb. Vi har gjort fina framsteg i slalomet och är nu nere på två bågar. Idag fick vi visserligen en tillbakagång men det var på grund av att jag körde trots att hon var slut i huvudet. Det känns i vilket fall superkul och hon visar på lovande teknik :) . Annars har vi jobbat vidare med svängar och annat skoj. Idag testade jag en del av en bana på veckans bana men gjorde misstaget att lägga ut externbelöning vilket ledde till att hon inte lyssnade utan drog direkt till belöningen. Det gick inte när jag tog bort den heller för då hade hon lärt sig själv fel. Kände tyvärr inte att jag hade tid att korrigera det eftersom andra väntade på att köra.

Vi har också hunnit med att spåra en gång. Det är nog bra att jag tagit en paus för jösses vad fint hon spårade. Inget godis och bara ett spårslut. Hon har lite slag i spåret men det verkar vara hennes stil. Hon spårar rätt högt också men kommer rätt hela tiden bara jag ger henne lite frihet. Spåret var kanske runt 200 meter och hon var riktigt trött efteråt :) . Min duktiga, finaste tjej!

2 Comments

  1. Ida juli 4, 2013 9:33 e m  Svara

    Det är svårt det där.. Jag hade problem med det också i början av vår träning. Det KRYLLAR av riktigt bra förare i Linköping och det är ju såklart superkul! Men det gör också att man lätt jämför sig med andra och inte ser till sina egna förutsättningar.. Jag har blivit mycket bättre på att hålla fokus på vad VI kan och på VÅR utveckling. Pesto har varit grymt svår och även om han alltid älskat att träna har det tagit tid för honom att landa och mogna… När vi tränar i vår egen bubbla på övningar jag valt ut som är på vår nivå är det mycket lättare att glädjas åt den egna träning där och då eftersom vi mycket oftare reder ut det vi gör! Korta, riktigt bra pass ofta och aldrig nöta nya svåra saker för länge :)

    Vore kul att se er live :)

  2. Elin juli 4, 2013 11:24 e m  Svara

    Det är svinsvårt att inte jämföra sig… Själv kämpar jag som bara fasen för att inte göra det. Det är väldigt svårt att hålla jämna steg med andra när man har familj… Men jag har lovat mig själv att ta det lugnt och inte stressa, även om det är lockande. Men vad är det som säger att man måste vara så jävla bra hela tiden för? Jag tokälskade ett inlägg som handlade om att man faktiskt inte behöver vara bäst; http://hundid.wordpress.com/2013/04/29/med-sikte-pa-7an/

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *