Ny energi

Idag har jag träffat Anna och hennes vita herdehundar. Mycket trevligt! Anna hjälpte mig massor med apporten. Jag fick låna en i plast av henne för att se om Zombie tycker det är lite trevligare att hålla i när det inte är trä. Kan inte påstå att det var någon större skillnad. Första omgången försökte vi få upp intresset genom att jag busade med apporten och sen kastade den. Det funkade så där idag men det berodde nog mycket på mig som mest sa och gjorde fel saker hela tiden :D . Andra omgången testade vi att binda fast apporten i ett koppel och att hon skulle spring efter den och gripa. Måste säga att det här kändes som det bästa vi testat. Hon tog flera stadiga grepp i apporten som jag var nöjd med. Jag måste börja få in lydnaden mer regelbundet om vi överhuvudtaget ska komma någonstans. En gång i månaden ger inga framsteg direkt. Det blir bara att jag lägger tid på att repetera och komma ifatt där vi var senast och kommer aldrig vidare. Vi tränade lite på ställandet också och fick till några riktigt fina repetitioner. Hon känns dock inte helt som sig själv än och vill inte kampa som hon brukar. Det var i alla fall väldigt kul att träna lite lydnad tillsammans med Anna och det gav massor med energi.

När jag kom hem tog jag en koppelpromenad runt mitt vackra Linköping. Ville lyssna på musik och då vill jag inte ha hundarna lösa :) . Ska ge mig själv en eloge faktiskt, att jag har tre hundar som går riktigt bra i koppel. Jag trodde att det skulle ta hur lång tid som helst innan jag skulle kunna gå med alla helt avslappnat men Zombie är en liten pärla i kopplet och Ozzy har ju sin plats längst bak :D . De är en fröjd att gå med dem och det trodde jag aldrig jag skulle kunna få säga :D .

Igår var jag nere på klubben för möte med agilitysektorn. Det gällande planering inför doggy-finalen som klubben ska arrangera i mitten av augusti. Det ska bli väldigt spännande och jag är helt säker på att det kommer gå kanon! Efter mötet tränade jag lite med Zombie. Körde två korta pass slalom och hon hade så himla fint tryck i alla repetitioner. Tog dessutom bort fler bågar och hade bara tre på vardera sida, mycket nöjd! Annars blev det bara lite blandat faktiskt. Hon fick hopp däcket ett antal gånger och muren. Muren var första gången och hon tog den helt utan tvekan. Avslutade med några kontaktfält och lite spring på gungan. Det märktes att vi tränat alldeles för lite kontaktfält den senaste tiden för det beteendet är minst sagt färskvara :) .

1 comment

  1. Anna med flock juli 1, 2013 9:37 f m  Svara

    Tack för ett trevligt träningspass! Du ska inte vara så hård mot dig själv bara, ta med alla BRA saker du gjorde… ni är på väg att få riktigt fina ställanden med grym stadga och apporten kommer att lossna mer och mer ;-)

    Att dina tre knatar så fint i koppel är jag bara så imponerad av! NJUT!, jag tycker det räcker att försöka gå med mina två så är jag som en kassler ;-)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *