Emo

Nu har Zombie löpt klart för den här gången vilket känns väldigt skönt. Zombie har varit rätt påverkad av sitt löp måste jag ändå säga. I ca en vecka var hon väldigt emo ;) och kunde sitta långa stunder och se så himla ledsen ut. Inget ville hon göra förutom att sitta nära matte och bli klappad eller sitta och stirra ut i tomma intet. Träning under den här perioden var ju bara att glömma. Jag har skojat lite och sagt att hon när som kommer komma hem svartklädd och ha en tår målad under ögat, så emo har hon varit. Just därför känns det skönt att hon börjar likna sig själv igen och den spralliga tjej jag är van vid. Hon får ett löp till på sig men blir hon lika, eller mer påverkad, då så är det kastrering som gäller någon gång under nästa år. Kastrerad ska hon bli i vilket fall med tanke på alla risker det är med tikar. Jag vill ha en frisk tjej som lever många år tillsammans med mig :) .

Idag har vi tränat efter ett par dagars vila. Det var riktigt rolig träning idag! Först körde vi ett pass med slalom och de första gångerna har hon lite tryck men det försvinner dessvärre ganska fort. Jag ska fortsätta med att bara köra ett pass per gång vi tränar för att verkligen kunna belöna när hon öser på. Annars tränade vi bara en liten boxövning och framförbyten. Hon var en riktig stjärna idag och lyssnade så himla fint. Jag tränade också mycket på att stanna kvar och inte tjuva i starten. Jag vill inte ha en hund som springer så fort armarna rör på sig utan en hund som snällt väntar på frikommando, vi får se om jag lyckas :) .

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *