Intensiv helg

Det har varit en minst sagt intensiv helg! Magnus har gått på semester vilket är väldigt mysigt. Vi har en vecka ledigt tillsammans så den ska vi göra det bästa av och hitta på lite grejer. Igår åkte vi till Söderköping tillsammans med Johanna och Erik. Vi köade till smultronstället och när vi äntligen kom in åta vi kopiösa mängder glass :D . Jag har aldrig varit där innan så det var kul att äntligen ha en referens till vad folk pratar om när de refererar till deras stora glassar. Efter glassätning åkte vi och invigde badsäsongen med ett dopp i Klarsjön och efter det blev det hemresa och kvällen avslutades med att spela två nya spel som Magnus köpt. En väldigt trevlig dag hade vi, och en perfekt första dag på semestern :) .

Helgen har också inneburit stora mängder agility. Det var nämligen kurs lördag och söndag mellan 9-13. Det var en klass II kurs så sammanlagt har jag sprungit 6 klass II banor. Kursen har varit så himla kul och jag har lärt mig massor. Ozzy har fått köra en bana per dag. Igår höll han ihop så himla bra och vi fick till en riktigt fina bana. Idag däremot var han inte alls med så andra varvet bara stannade han rätt upp och ner och ville inte direkt springa vidare…så vi kämpade oss igenom banan och sen fick han vila. Resterande banor har jag fått köra med Annas hund Tilli. Tilli är i klass III så det var lite kontrast till alla andra hundar jag någonsin testat att köra :D . Jag kan knappt beskriva i ord hur fantastiskt roligt det har varit att köra med Tilli. Jag har fått uppleva det där härliga flytet man kan få när allt bara klaffar. Klart inte allt gick perfekt men jag är så himla nöjd med det jag lyckades uppnå. Jag har fått springa som en gnu och har hunnit med de flesta byten jag planerat. Jag har fått en riktigt härlig självförtroende boost av denna helg. Jag har en underbar känsla av att jag faktiskt kan! Med Ozzy har jag aldrig fått utmana mig men i helgen, med Tilli, har jag verkligen gjort det. Så tack Anna för förtroendet att få köra din hund! Nu ska jag applicera allt jag lärt mig på Zombie så att hon och jag kan få samma fina känsla på plan som jag haft med Tilli under helgen.

Det jag främst tar med mig från kursen, bland massor med grejer är:

  • spring – du hinner!
  • satsa, fega inte!
  • att kunna trycka ut hunden med hela kroppen
  • att planera sin väg och att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt
  • att vara tydlig mot hunden med vart den ska härnäst

Jag bjöd också på en stor vurpa på kursen där jag landade hårt på mitt högra knä. till en början gjorde det inte ont alls men nu på kvällen har det bara blivit värre och värre. Jag hoppas det är bättre tills imorgon! Linnea fotade lite under kursen vilket alltid är kul :) .

Efter kursens slut fick Zombie komma ut och köra lite. Hon var i ruskigt dålig sinnesstämning efter att ha suttit och tittat på när vi kört i fyra timmar. Hon blev trött nästan direkt men vi hann träna lite slalom och idag körde vi 8 pinnar och hon gick bara ur en gång av 10 repetitioner. Som avslut körde vi en liten hindersekvens på 5 hinder. Jag försökte mig på ett framförbyte men hon struntar numera i vad jag gör med mina armar om det inte passar utan vill mest rakt fram. Så veckan ska tillägnas plockhanden :D .

 

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *