Ännu mer agilityträning

För tillfället får jag inte nog av agilityträning så idag blev det ett pass till, tillsammans med Anna och Turbo. Vi började med lite slalomträning och det blir sällan fel på fyra pinnar. Vissa ingångar är klurigare men hon tar det mesta med självklarhet. Idag testade jag även att sätta ett hinder innan och att komma i fart och det tog hon också. Slalom är det ju bara att fortsätta nöta. Jag är bara fundersam över bågarna och hur länge jag ska ha dem och i vilken omfattning jag ska ta bort dem. Jag får väl testa mig fram helt enkelt.

Vi tränade också kontaktfält i en rundbana. Jag och Zombie kom aldrig så långt att vi lyckades med ett helt varv då vi fick stora problem ur en tunnelingång. Zombie bara sprang rakt fram och det var inte ditåt vi skulle ;) . Tillslut lyckades jag springa tillräckligt fort för att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt så vi fick till det, duktig matte var jag då :D . Kontaktfält tränade vi bara på balansen men jösses vad några repetitioner blev fina, sjukt stolt är jag över henne. Jag måste gjort något riktigt snällt i ett tidigare liv för att få den här fantastiska hunden. Hon gör mitt jobb väldigt lätt :D men också svårt för jösses vad jag måste utveckla min springteknik.

I helgen blir det kurs för min del, en klass II kurs för Anna. Ozzy ska med och köra så mycket han orkar men efter han blivit trött ska jag få låna Annas Tilli och enligt utsaga blir hon arg om man inte springer tillräckligt fort så då gäller det att jag tar de där långa kliven som jag eftersträvar :D . Det ska blir otroligt kul att testa att köra med Tilli, del för att jag aldrig kört med en small hund innan men också för att det ska bli häftigt att se hur det är att köra med en rutinerad klass III hund :) .

 

 

2 Comments

  1. Emma Loke & Vilja juni 13, 2013 9:05 f m  Svara

    Åh härligt emd framsteg!! Och agility är ju fruktansvärt roligt, blir det det som ni kommer satsa på? :)

    • Sara juni 13, 2013 10:08 f m  Svara

      Japp, agility är vår nummer 1 gren, så var tanken från början för det finns inget roligare än agility :D

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *