Fröken Smilla

Igår blev det agilityträning med Anna. Vi tränade slalom, staket, gungan, däcket och kontaktfält. Det var väldigt varmt så det fick bli korta pass. Slalomen går bättre och bättre men ibland är hon lite ivrig och då blir det lätt att hon bara plöjer igenom bågarna. När vi tränade staket överraskade hon mig rejält genom att vara fantastisk. Jag lyckades nästan räta upp alla hinder till max :D . På gungan har Zombie en lite speciell still och attityd. Hon springer upp och gör nästan som ett sork hopp för att få ner gungan. Jag ska försöka ha kvar den inställningen i henne! Däcket var väl det som gick sämst. Hon delar det mest med tassarna. Jag fick henne dock att hoppa det ett par gånger men här behövs mer träning. Kontaktfälten var väl okej. Hon var rätt trött vid det här laget så det kändes lite halvhjärtat. Kul hade vi hur som helst och det märks att agility passar Zombie som handen i handsken.

På kvällen var vi bjudna hem till mina föräldrar på middag. Min kusin var också där och de har skaffat en lite valp med planeringen tibetansk spaniel och pudel. Det var en väldigt söt och modig tjej. Ikaros och Zombie var jag inte orolig för hur det skulle gå med men Ozzy är inte så stor på valpar. Han fick lukta av henne när hon var i sin mattes famn och efter det så släppte han det och hon blev en del av flocken. Smilla och Zombie hittade varandra direkt och jösses vad de busade. Jag kan tycka att Zombie ibland var lite väl tuff mot den lille men det var nog mest för att jag var lite nervös. Zombie väger ju nästan 18 kg och lilla Smilla bara 3,5 kg. Det blev en intensiv dag för hundarna så de var ordentligt trötta när vi kom hem.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *