Nöjd och stolt

I vanliga fall är det nog hundarna som jag är stolt och nöjd med men idag är det faktiskt jag själv. Idag har jag varit en duktig hundtränare! Jag hade redan som plan när jag åkte idag att jag skulle belöna Ozzy på plan men som det ofta kan bli så gör man inte det för tävlingsdjävulen vaknar till liv. Idag släppte jag all prestige och överraskade Ozzy i två lopp med att ta fram hans älskade boll.

I första loppet tog jag fram det tidigt när slalomen kom. Han hade dålig fart och vi hade redan massor av fel. Det kändes konstigt att ta fram leksak men Ozzy blev så sjukt glad och lade verkligen i en andra växel. Slalomen blev fel men jag sket i det och belönade och sprang av plan.

Andra loppet försökte jag lura honom att jag hade godis i händerna (all is fair in love and agility ;) ) och det funkade rätt bra för vi hade fint flyt hela loppet men dessvärre blev det x antal tidsfel men jag är ändå riktigt nöjd.

Lopp tre kom han in fel i slalomen och då tog jag fram bollen direkt och så körde vi om. Han hade då jättefin fart. Sen körde vi klart hela banan och känslan var kanon.

Jag är så himla nöjd med att jag vågade göra det som jag tror är bäst för min hund. Jag hoppas att detta ska leda till att han inte riktigt vet när bollen kommer och att det i sin tur leder till att han får bättre fart på tävling. För dagens experiment visar tydligt att han lärt sig skilja på träning och tävling och att man på tävling inte behöver anstränga sig lika mycket.

Jag körde även ett lopp med Java idag vilket var superkul! Jag är jättenöjd med att jag lyckades vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt hela loppet sen blev det några tråkiga slalomfel som säkerligen berodde på att Java och jag inte är samkörda. Det blev även en vägran då jag troligtvis var vinklade konstigt så att hon inte riktigt visste vart hon skulle. Hur som, kul var det och nu längtar jag om möjligt ÄNNU mer till Zombie och jag får tävla tillsammans :D .

5 Comments

 1. Anna med flock maj 23, 2013 8:17 f m  Svara

  Bra gjort!! Jag minns när jag och Ina diskade oss i en tävling för att jag drog fram hennes boll i starten som strulat så mycket, då minns jag att du sa ”det är väl det finaste man kan göra för sin hund och hjälpa den”, glömmer aldrig den kommentaren och vill bara säga att jag tycker det var skitbra gjort, jag tror helt klart det kommer gynna er :)

  • Sara maj 23, 2013 7:56 e m  Svara

   Tack Anna vad söt du är! Jag kommer inte ihåg att jag sagt så men det låter som visdomsord för det är väldigt sant :D . Vi är trots allt två som är ute och tävlar, jag och min hund, så det gäller ju att båda har kul :)

 2. Lise-Lotte Rocky & Sigge maj 23, 2013 10:43 f m  Svara

  Helt rätt tänkt Sara! Att komma ihåg sånt när tävlingsdjävulen sätter in är inte alltid lätt, så stora applåder till dig! :D

  • Sara maj 23, 2013 7:56 e m  Svara

   Tack snälla Lise-Lotte, det värmer!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *