Miljöträning

Idag packade jag in alla hundar i bilen för promenad och träning tillsammans med Anna och Johanna. Bortsett från lite diskussioner kring koppelgåendet precis när hundarna kommit ur bilen, och då främst med Ikaros, så var det faktiskt väldigt smärtfritt att ha med alla tre. Sanningen är att jag bara har med mig alla tre när jag träffar Johanna annars brukar jag skona mig själv frustrationen och lämna någon hemma. Idag är jag dock glad att jag vågade mig iväg med alla för det gav Ikaros chansen att verkligen göra sin matte stolt. Det är ingen hemlighet att han har vissa problem med stress men idag var det som bortblåst. Han gick som en dröm i kopplet och verkade inte stressad ens av den hysteriska miljön som var i valla med MASSOR av folk, hundar och hästar. Idag var det nämligen vagnsparaden så det fanns gott om störningar. Gubbarna fick sen sitta i bilen medan vi tränade. Zombie var rätt berörd av värmen och kändes lite trött och seg. Det var väldigt rolig träning trots att hon inte kände 100% och Anna gav mig massor med tips och inspiration kring apporten. Anna tränade lite med Zombie och gjorde framsteg direkt. Nu ska jag bara försöka hitta rätt inställning och använda att de tips som Anna gav mig så tror jag nog att vi ska kunna ha ett fungerande apport moment i framtiden. Zombie kändes i alla fall inte så påverkad av miljön men å andra sidan kan den ha bidragit till att hon blev trött fort.

Efter promenad och träningsträff åkte jag hem och lämnade av Johanna och hundarna för att sen bara ta med Zombie upp till universitetet där Lincon hålls för att träffa Magnus en stund och äta den obligatoriska linconburgaren. Zombie var jätteduktig bortsett från när det kom fram barn för då är det som att satan tar över och hon vet inte vart hon ska göra av sig själv eller barnen. Vi måste verkligen träna på att träffa små barn för så här kan jag inte ha det. Magnus brorsöner går ju kanon men dom känner hon nu. Värst är hon med riktigt små barn som snubblar omkring och håller på. Hon tycker de är okej när de är stilla men när de går omkring börjar hon skälla och hålla på…det får nog bli till att gå ut på innergården och bara sitta och titta på barnen så att hon vänjer sig.

Igår kväll var jag iväg till mina kollega/frisör för lite tjejkväll. Sofia gick igenom vad man ska tänka på när man fixar håret och visade oss hur man gör en rockabilly frisyr och fiskbensflätor. Jag ska se till att träna för övning ger färdighet. Nu vet jag i alla fall hur det ska se ut och hur man gör i teorin nu är det bara praktiskträning som saknas. Jag ska använda mina nära och kära och träna på och mig själv också så klart men jag tror det är lättare att lära sig på någon annan först :) . Det var i vilket fall väldigt roligt och snygga blev vi allihop :D .

4 Comments

  • Sara maj 9, 2013 3:32 e m  Svara

   hehe det säger du nu innan du vet hur extremt dålig jag är än så länge :D

 1. Anna med flock maj 9, 2013 3:00 e m  Svara

  Tack för idag!! Tycker alla var duktiga där vi gick med vår flock i skogen….

  Hoppas du inte tog illa upp att jag kidnappade din hund lite, är svårt att försöka visa hur man menar annars ;-) Tycker ni är duktiga, hon har en härlig vilja att samarbeta och jobba och det ska du verkligen ta åt dig av… du gör ett riktigt fint jobb! Kram!

  • Sara maj 9, 2013 3:34 e m  Svara

   Tack själv! Vi har alla så himla fina hundar! Jag tog absolut inte illa upp att du lånade Zombie, utan tvärtom. När någon annan visar blir det så himla mycket tydligare för mig. Sen var det faktiskt väldigt kul att se henne jobba med någon annan. Ni var väldigt söta ihop :) . Kram!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *