Uppletande

Måndagen den 8/4

Idag har varit en väldigt intensiv måndag. Först blev det en ordentlig morgonrunda, eller morgonrunda är kanske fel att kalla det eftersom klockan  var efter 11 :D . Lite senare åkte jag iväg till skogen för en promenad och bestämde mig för att lägga ett spår till Zombie utifrån de punkter jag satt upp. Spåret var kanske mellan 100-150 meter och hade godis med jämna mellanrum. I mitten fanns en godisbelöning och på slutet leksak. Jag var väldigt noga med vinden och spåret var så gott som spikrakt. Hon var väldigt svajig i början och hade stora slag i spåret. Men strax innan godisbelöning började hon spåra kanon. Sista biten gick hon verkligen perfekt, lugnt tempo och en fantastisk noggrannhet som inte lämnade något endaste mer att önska. Nu ska vi jobba vidare på samma sätt tills hon får lättare att hitta fokus redan från början och sen ökar vi svårigheten. Nöjd är jag också med att hon inte kändes lika lättstörd idag trots att jag gick och stönade och stånkade bakom för mitt knä gjorde ont :D .

För Zombans del blev det verkligen en aktiv dag för vi körde även uppletande på kvällen och jösses vad duktig hon var för att vara första gången hon testar på det. Jag har aldrig sett henne jobba med det sådant otroligt driv och med sådan självständighet. Finaste underbaraste tjejen! Vi körde 2×2 skicket och hon jobbade på jättefint i alla. Hon gick ut rakt och fint. I det sista skicket var hon dock lite trött så hon kom inte in med leksaken. Sen finns det rätt mycket kvar att jobba med gällande överlämningen för nu lägger hon den bara vid mig och vill inte lämna i handen men det ska vi jobba vidare med separat.

Jag är minst sagt trött efter denna dag men också full av inspiration för det finns inget roligare än att träna hund. Jag ska fortsätta ha lydnaden lite på sidan och vänta in att inspirationen kring det kommer tillbaka. Tills dess kör vi vidare med spår, uppletande och agility så klart!!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *