Kan det inte ta och bli varmt!!!

Ska det vara så himla svårt att få igång våren ordentligt så att det blir varmt så att tjälen i sin tur försvinner så att det går att köra lite agility ute med rusta hindren. Idag tänkte jag göra ett försök men det var som att försöka trycka ner pinnarna i sten. Jag fick ner dem en lite, liten bit så vi kunde faktiskt påbörja vår slalomträning.

Jag har bestämt mig för att försöka lära Zombie slalom genom allémetoden. Jag är novis på denna metod men jag gillar konceptet. Sen är det en bonus att jag kan börja träna det nu utan att känna att jag riskerar Zombies kropp, för att springa genom en, till en början, bred allé är ju väldigt riskfritt. Jag hoppas med den här metoden få en väldigt självständig hund i slalomen med en bra välriktad energi framåt. Ni som testat den här metoden, har ni varit nöjda? Är det något jag ska tänka på gällande inlärning eller så?

Idag har Magnus och jag varit iväg och kollat på soffa. Jag ska få en soffa av mina föräldrar i 30-års presterat :) . En väldigt fin present måste jag säga. Vi provsatt nog 20 soffor idag men eftersom den första vi satt i var mjuk som moln och alldeles alldeles underbar kunde ingen av de andra sofforna vi satt i mäta sig :D . Det blev alltså den första soffan vi satt i och vi tog den i ett chokladbrunt tyg som var jättefint. Det komiska var att det slutade med att vi impuls köpte en säng också. Vi gick förbi den båda två och sa i princip i kör att den måste vi bara ha. Vår säng vi har nu är rätt skruttig så ett byte är på tiden. Så om två veckor kommer sängen och om sex veckor soffan. Det känns som lägenheten kommer på sig ett välbehövligt ansiktslyft :) .

3 Comments

  1. Åsa o toktassarna april 2, 2013 7:04 f m  Svara

    Vi körde ju allé, plus bågar på allén :) Hängslen och livrem du vet. Är jättenöjd men hade jag gjort om det idag hade jag behållit allén ännu lite längre och jobbat mer med ingångar, att springa om, att ligga bakom, sidbyten osv. Vi var lite för fokuserade på att få ett klart slalom, och det gick lite för fort.

  2. Lise-Lotte Rocky och Sigge april 2, 2013 10:21 f m  Svara

    Jag ska börja med denna metod i veckan (förhoppningsvis) så jag bollar gärna med dig framöver sen, och givetvis ska vi ha träningsdejt också ;)

  3. Elin april 4, 2013 6:57 f m  Svara

    Best ska också få lära sig slalom med allémetoden och jag diskuterar gärna metoden. Den verkar ju väldigt bra!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *