Lydnadskurs

Först ut vill jag tacka för alla fina och otroligt upplyftande kommentarer, ni är så gulliga allihop. Jag försöker nu se det positivt och ni har faktiskt rätt i att han tog alla ingångar i slalomen så vi hade inga slalomfel och det är ett steg i rätt riktning :D .

I söndags var första tillfället på Zombies och min lydnadskurs för Heléne Lindström. Det var en hel del teori och jag fick mig ett par bra tankeställare kring min träning med Zombie. Jag har gått lite fort fram i vissa moment och kanske inte lagt den grund som jag hade önskat men nu har jag verkligen chansen att ändra på det. Jag fick många bra råd av Heléne kring Zombies och min träning, och fler lär det bli :) . Vi pratade en del om hoppandet som var överjävligt på kursen. Tror det berodde på att jag var väldigt nervös och det är en trigger för Zombie. Heléne tyckte i alla fall att jag skulle ha ett tydligt tecken för när det är okej att hoppa och att bara belöna henne när hon har fyra tassar i marken, vilket är lättare sagt än gjort. Det är inte lätt att hitta balansen kring hoppandet för å ena sidan tycker jag att det är rätt festligt och det är en bra belöning för Zombie då hon älskar det men å andra sidan är det inte lika festligt när hon studsar runt när jag sätter på mig skorna eller när vi väntar på hissen eller varje gång jag kallar in henne. Målet är i alla fall att försöka få någon slags fason på det i alla fall. Jag tycker verkligen om Helénes hundtänk och jag är så himla glad att jag tog mod till mig att våga gå den här kursen.

Under gårdagens lydnadsträning var det back to basics. Vi tränade enkel kontakt där jag backade och Zombie följde efter. Det här är svårt för Zombie då hon gärna hoppar och gör sig till. Sen tränade vi en del stadga och sen massor med passivitet så klart. Just passiviteten har verkligen lossnat vilket är fantastiskt kul! Utöver det lekte vi i massor med lite nya leksaker och så började jag träning med mitt slutord. Jag tycker det är svårt att komma ihåg men det lär nog sätta sig som en reflex när vi tränat det ett tag :) .

Jag längtar redan till nästa kurstillfälle och imorgon hoppas jag hinna med ett lydnadspass till!

1 comment

  1. Jenny mars 19, 2013 9:48 e m  Svara

    Hoppandet är helt klart något som går i släkten. Är rädd att Lilja ska bryta benen ibland. Som nalle Puhs Tiger :) Dong dong :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *