Agilitytävling

Varning för negativt inlägg! Helgens tävling var ingen succé direkt. Jag var så nervös att jag fick magkatarr och mådde jättedåligt. Inte förrän i sista loppet mådde jag bättre men då var jag för trött för att engagera mig. Enda sen Ozzy sprang av planen förra året på en tävling i Tranås har mina tävlingsnerver bara blivit sämre och sämre. I lördags var det så hemskt att jag kände att jag knappt vill tävla överhuvudtaget…Sen har vi det faktum att Ozzy inte svår att motivera och är väldigt ojämn. Hans mage klarade inte den långa dagen i lördags så nu är han jättesjuk och bajsade inne när han var själv i två timmar för att han inte kunde hålla sig…han bajsar nu blodig vätska, blodigt klägg och är väldigt låg. Tro mig att man känner sig som en rätt värdelös hundägare när man gör saker som hunden inte ens verkar tycka är speciellt kul och dessutom blir sjuk av…

Rent agilitymässigt känns det rätt oinspirerande just nu. Ni skulle bara veta hur mycket jag nött den där förbaskade slalomen, hur otroligt bra det känts och hur stolt jag varit över Ozzy. När det sen går långsammare än någonsin på tävling undrar jag lite vad jag håller på med. Jag kände att alla lopp gick som i sirap och helt saknade flyt. Just nu vet jag inte vart jag ska hitta inspirationen att orka fortsätta.

Nästa helgs ridhustävling blir den sista av sitt slag (tills Zombie kan starta). Jag avskyr att sitta och frysa i ridhus och saknar utesäsongen och vårt tält där hundarna kan få ett eget krypin och inte behöver ha andra hundar till höger och vänster. För Ozzys del blir det definitivt inga fler såna här långa tävlingar med fler starter för han orkar inte det. Han har aldrig blivit så här dålig innan så min gissning är att 12 timmar borta är för mycket för gubben.

Nu ska jag försöka ladda om och Ozzy ska få vila och ta igen sig. Sen ska vi försöka komma igen och någon gång kanske allt stämmer och vi kan få visa att vi faktiskt kan :)

Här kommer film på våra tre lopp om någon vill se :)

7 Comments

 1. Karin mars 18, 2013 11:59 f m  Svara

  Tre lopp tog han ju slalom FELFRITT!! Miljön gör ju sitt till också, att han går lite långsammare.

 2. Jeanette, Sly, Maya & Joy mars 18, 2013 12:33 e m  Svara

  Vad tråkigt att Ozzy blev dålig. ´Tycker inte att du är en dålig hundägare, utan nu är du en lärdom rikare. Du ska se att om dina tävlingsnerver lugnar sig & ni får vara i en (varmare) tävlingsmiljö så blir det desto roligare nästa gång. Kramar från oss :-)

 3. Elin mars 18, 2013 1:40 e m  Svara

  Jag tänkte samma som Karin; han gör ju faktiskt slalomen felfria!!! Så nötningen har ju gjort massor, även om allt inte syns iom miljö och att man är så länge på tävlingsplatsen att hundarna hinner bli trötta.
  Jättetråkigt dock att han blev så dålig efteråt, stackars Ozzy! :( Men det kunde du ju inte veta innan heller, så tänk inte att du är en elak matte!

 4. Lise-Lotte Rocky & Sigge mars 18, 2013 2:17 e m  Svara

  Du ska inte vara så hård mot dig själv och Ozzy! Det var en jättelång dag, och det var svårt både för förare och hundar att hålla ihop! Slalomen satt ju i alla tre loppen, även det sista där ni båda var trötta! Farten är ju svår på tävling, själv känner jag att både jag och Rocky blir lite segare då man liksom inte vågar satsa fullt ut pga tävlingsnerver, och så var det för flera – så det är ju ett mer vanligt fenomen än du kanske tror!

  Med våren och lite värme så kommer inspirationen och glädjen tillbaka! Jag tyckte ni var jätteduktiga!
  Krya på er nu och sen kör ni järnet :)
  Kram!

 5. Anna Karlsson mars 19, 2013 11:27 f m  Svara

  Åh, vad tråkigt att ni både mådde så dåligt. :( Jag förstår känslan, Turbo kan också så mycket bättre än vad vi visade i lördags – och vad less man blir då alltså… Blä. Nu skiter vi i det där och pausar till man kan vara ute och springa i gräs och solsken tycker jag! Ni kan, jag har sett det! Krya på er, kram!

 6. Nathalie och Ayax mars 19, 2013 8:39 e m  Svara

  Många har redan skrivit, men ändå väldigt bra att han fixade alla slalom felfritt, även om tempot var lite dämpat! Och du jobbar på väldigt bra tycker jag!

  Jättetråkigt att han blev dålig, hoppas han hunnit krya sig redan!!

  Tror vi alla längtar till sol och gräs vid det här laget.. Suck, och ännu mer snö kom idag!

  kramar!

 7. Anna med flock mars 20, 2013 3:43 e m  Svara

  Håller med alla föregående kommentarer,tycker du är duktig och alldeles för hård mot dig själv. stor kram!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *