Zombie 9 månader

Tiden går så himla fort och nu är det bara tre månader kvar tills hon blir agilitymyndig, läääängtar! Zombie är fortfarande kvar i spökåldern vilket innebär att allt som inte är som vanligt är farligt. Hon mufflar och muttrar på det mesta som inte är bekant och i alla dessa lägen tackar jag min lyckliga stjärna för hennes ofantliga nyfikenhet som alltid vinner över alla andra känslor hon kan tänkas ha. Hon avreagerar på ett jättebra sätt och väldigt snabbt. I den mån jag kan får hon alltid gå fram och undersöka det som skrämmer henne men ibland vet jag inte vad det är hon muttrar över eller skäller på så då är det svårt att hjälpa henne men då avleder jag med godis så gott det går och efter en liten stund brukar hon släppa det. Jag skulle ljuga om jag inte sa att den här fasen gärna får vara över snart :) .

Zombie väger 18,4 kg och är ungefär 50 cm hög. Zombie har inte fått den ultimata agilitykroppen men vad gör väl det. Hon har spänst i kroppen så det räcker och blir över ändå :D . Hon väger rätt mycket för att vara så liten men det är för att hon har en massiv kropp i förhållande till höjd. Hon är i vilket fall den finaste tjejen i världen enligt mig i alla fall.

Det mesta har börjat falla på plats för mig och Zombie även om vi jobbar vidare med vissa grejer. I träningen är det väl mest skall som är det jobbiga. Zombie har MYCKET driv och arbetsvilja och vet väl ibland inte vart hon sak göra av allt och då kommer de där förbaskade skallen. Jag har nolltolerans på det för jag vill inte ens öppna den dörren då det är så tråkigt om det sätter sig. Annars gör vi framsteg hela tiden och börjar få ett riktigt bra samarbete och har framförallt kul tillsammans. I vardagen är hon både den enklaste hunden och den jobbigaste ;) . Hon kan vara lös var och när som helst, hundmöten går allt som allt väldigt bra. De som är dåliga beror inte på henne men hon kan vara lite spänd ibland men inget som stör speciellt mycket. Hennes sämre sidor och det vi jobbar med är att hon laddar något sjukt i bilen och ger sig på de andra hundarna när de hoppar ut…inte kul så nu ska det beställas en skiljevägg och sen får hon komma ut separat och gå bort från de andra hundarna men det är svårt när jag är själv. Då funkar det visserligen att jag kastar ut godis som hon får leta efter. Hon är en tuff liten tjej som må se söt ut som socker men man ska inte låta sig luras. Zombie är mycket hund!! Men det är också det som är roligt för allt hennes driv och hennes fantastiska temperament kan göra oss till ett väldigt roligt ekipage. Hon måste bara lära sig vad man får och inte får göra :) .

6 Comments

 1. Jeanette, Sly, Maya & Joy februari 28, 2013 10:39 e m  Svara

  Hon är jättevacker! Det positiva med spökåldern är iallafall att den är övergående :-) Kram!

 2. Lise-Lotte Rocky & Sigge februari 28, 2013 10:49 e m  Svara

  Men jösses, var inte hon också liten valp alldeles nyss? Är ju samma med Sigge, han är ju stora killen nu – går alldeles för fort! :D

 3. Karin februari 28, 2013 11:00 e m  Svara

  Agilitymyndig på riktigt blir hon ju först vid 18 månader! ;) ;)

  • Sara mars 2, 2013 10:24 f m  Svara

   (agillity)tävlingsmyndig blir hon vid 18 månader, agility(tränings)myndig anser jag att hon blir vid just 12 månader då hon får börja träna agility utan förbehåll ;) men jag kan förstå hur det går att missuppfatta men jag tror nog de flesta förstod vad jag menade :)

 4. Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva mars 1, 2013 2:02 e m  Svara

  Du kanske kan läsa mitt inlägg om ”Att tänka om” och kanske få inspiration till Zombie.

  Jag har fått goda råd om att styra upp vardagen för Rhiva, där hon förut haft det väldigt fritt. Vi har ju problem med att hon laddar och får spelet, och i vissa situationer går hon igång på vad man själv kan tycka är ingenting.

  • Sara mars 2, 2013 10:21 f m  Svara

   Jag läste det inlägget när du skrev det och kände att vi nog har lite samma problem med våra flickor. Jag försöker styra upp lite i vardagen kring just hoppande och Zombies agerande mot de andra hundarna. Men det är svårt och hon är fortfarande rätt ung och jag vill inte bli tjatig eller så. Det är inte lätt att hitta den perfekta balansen, för samtidigt som jag vill att hon ska vara lugn och sköta sig så älskar jag också hennes galna knasiga sida :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *