Träningsfilm

Vi jobbar vidare med apporten och det händer faktiskt grejer hela tiden :) . Hon är fortfarande tveksam när jag ger henne det men jag tänker att det kommer med tiden. Nu lyfter hon i alla fall upp den med glädje och håller den en stund. Jag försöker hinna med att säga släppkommando innan hon släpper den men ibland blir det lite sent. Dock håller hon apporten som att det vore en sur disktrasa :( . Hon vill gärna kasta med huvudet också när jag inte säger släppkommandot direkt. Vi kör också vidare med hacka i backen och det har hon verkligen fattat . Nu ska jag bara lägga på kommando och länga tiden hon ska ligga ner. Här kommer en liten film fån vårt senaste träningspass.

Idag var jag runt och kollade på spårsele till Zombie. Vi testade oss fram till att hon var en storlek tre så nu tänker jag beställa en så snart som möjligt som ett sätt att få våren att inse att den är välkommen för jag vill komma igång och spåra! Jag planerar också att beställa ett halsband till Zombie men funderar fortfarande lite kring vilka färger jag vill ha. Just nu lutar det åt lila och svart men jag vet inte helt säkert :D .

6 Comments

 1. Sandra, Thyra, Lhine o Rhiva februari 12, 2013 8:01 e m  Svara

  Tränar du något med klicker eller har ett särskilt belöningsord? Isånnafall skulle du kunna använda det i apporteringen. Att du ger klick/ord när hon gripit (sedan länga tiden) och att hon då får släppa apporten i marken utan att du där med handen.

  Jag vill gärna vara där med handen med Rhiva, men både upptag/fasthållande/springande med apporten blev bättre när jag slutade vara där med mina händer.

  Du kan även testa omvänt lockande, att du har belöningen i knuten hand, och sen ger du klick/ord och öppnar handen när hon gör det du vill. Bara greppar eller håller en stund.

 2. Heléne februari 13, 2013 9:06 f m  Svara

  Va fint! Nu bjuder hon ju hakan i backen jätte bra!! :)

  Men om jag får komma med ett litet tips, så tror jag du ska vara observant på att hon ligger korrekt med rumpan oxå. Vera gör precis som Zombi, flyttar ut bakbenen och lägger sig snett ibland, ofta samtidigt som hon lägger ner hakan. Inte något man vill ha med i platsliggningen tycker jag. Så jag gör om när hon gör så :) Sen gör det kanske inte så mkt om de ligger konstigt med bakbenen om de ligger still så hela tiden. Men jag tror att det blir tydligare om man bara låter dem ligga på ett sätt…

 3. Linnea med Norrie och Zumi februari 13, 2013 10:12 f m  Svara

  Jag tänker, som Sandra, att du kan föra in omvänt lockande i apporteringen nu. Hon har förstått att hon ska ha apporten i munnen, men hon har inte förstått att hon behöver hålla huvudet stilla. Med honom klickar jag också och låter honom släppa själv utan att fånga den, men det skulle inte fungera med Zumi som tycker att det är jätteotäckt när saker ramlar i marken.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *