Lydnadsträning och film

Idag hade jag nog det roligaste lydnadspasset någonsin. Det är så mycket som börjar lossna! Jag började som vanligt med lite trick träning och då var hon verkligen i gasen och det blev ett skall av frustration. Den här lilla extra träningen har faktiskt gjort att hon nu kan slalom mellan benen riktigt bra och kan cirkla runt mig med bara lite hjälper :) . Efter det gick vi på fritt följ och Zombie har nu på riktigt fattat att hon har en rumpa och att den också kan jobba :D . Det har lett till att vänstersvängarna faktiskt börjar likna något. Jag visar därför upp en liten filmsnutt för dem som vill se. Det blev ett försök på högersväng, vänstersväng och tempoväxlingar :) .

Vi har även gjort framsteg i stadgan. Jag försöker mixa upp olika belöningar och sätt att belöna och vad hon blir belönad för vilket jag tror hjälpt henne vara mer fokuserad och alert och inte fokusera på allt annat runt omkring. Idag var första gången det gick riktigt bra med stadgan så jag ska inte ta ut nåt i förskott men det kan vara så att jag hittat ett bra sätt som funkar för Zombie. Idag hade hon dessutom rätt svåra störningar som att jag sitter på huk till exempel och att jag piper med leksak, kastar leksak eller går och hämtar leksak. Idag satt hon som en sten!

 

6 Comments

 1. Elin januari 28, 2013 5:04 e m  Svara

  Snyyyyyggt!!!

 2. Jenny januari 28, 2013 5:36 e m  Svara

  Duktig hon är! Lilja kan bara gå typ 5 steg.

 3. Helene januari 29, 2013 5:08 e m  Svara

  Va duktiga ni är!! :)

  Och det låter ju som att du hittat en lösning på stadgaproblemet :) Att fresta henne med att du gör roliga saker och att hon sitter på helspänn tror jag kan passa en sån typ av hund ( så tränar jag med). Omvänt lockade använder jag mer ibörjan när jag är nära. Ska se om jag kan hitta nån film eller nått som förklarar vad jag menar :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *