Stadga

Zombie är en liten tjej med ruskigt mycket energi. Ibland vet jag inte riktigt vad jag ska göra av henne :D . Hon är en otålig liten sak och ibland undrar jag om hon någonsin kommer bli vuxen. Den enorma energin hon har är positiv i alla aspekter förutom på morgonen när jag gärna vill sova ut (efter man jobbat natt till exempel) eller när vi tränar moment eller saker som kräva att hon är stilla längre än 2 sekunder. Stadga är alltså inte det som Zombie är bäst på utan raka motsaten. Idag när vi tränade lydnad låg fokuset på just stadga och det går lite bra och massor dåligt. Jag försöker göra det lätt men hon kan inte sitta still :D . Jag försöker träna det så mycket jag kan i vardagen också men framstegen är väldigt små. Fast det är väl så att allt inte kan gå jättesmidigt jämt så det här är kanske det som vi kommer behöva träna lite extra på för jag vill inte ha en hund som tjuvar i starten på agilityn.

Idag när vi tränade värmde jag upp med lite trickträning. Jag tror det är bra för de kräver inte så mycket precision, i alla fall inte de trick vi tränar, och då kan hon få ut lite energi för att sen vara i rätt sinnesstämning när vi kör lydnaden efteråt. Vi avslutade med lite fritt följ med fokus på vänstersvängar. Från dagens träningspass tar jag med mig att belöna fria följet nära mig själv och inte kasta godis. Hon har så mycket driv framåt som det är så jag behöver inte öka det genom att kasta godis framåt. Från stadgaträning ska jag bara tänka på att göra det lätt så hon lyckas och träna det ofta och i olika miljöer.

 

3 Comments

 1. Heléne januari 23, 2013 9:45 e m  Svara

  Kul att du fått en så fartig hund :)

  Har du provat så kallat omvänt lockande när du tränar stadga? Har väldigt bra erfarenheter av det och mina hundar har snabbt fattat grejen (utom möjligen Siri som inland inte tänker alls… Men oftast fattar hon oxå)

  • Sara januari 28, 2013 4:07 e m  Svara

   Jag är ärligt talat inte så insatt i vad omvänt lockande är så jag kanske har använt det utan att veta om att det kallas så :) . Du får gärna utveckla hur du gör när du använder omvänt lockande :)

 2. Elin januari 23, 2013 10:43 e m  Svara

  Kasta bakåt är bra också, då brukar de sträva bakåt i pos istället för framåt! :) Kan du inte fixa lite filmer? Det skulle vara så kul att se :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *