Jul och lydnadsträning

Julen har kommit och gått. Julafton spenderades hemma hos mina föräldrar och det var väldigt mysigt. Julmat, julklappar och spel med familjen, vad mer kan man önska sig? Det här var Zombies första jul och hon har skött sig exemplariskt. Hon har varken varit på julgrannen eller julklapparna. Hon har varit lite gnällig när det kommer till maten, vår mat alltså. När hon börjar tycka att vi är klara börjar hon gnälla för att tydligt visa att hon också ska ha :D . Annars tycker jag hon har varit duktig på att komma tillrätta. Det var hennes första natt att sova någon annanstans än hemma och även det gick bra. Hon fick även överkomma läskiga saker så som en otäck plastsäck och den superläskiga trappan. Så fort hon vågat sig ner så kunde hon dock inte låta bli att springa upp och ner så mycket hon kunde, underbara hund :) . Vi hann även med att träffa Linn och Charlie. Jösses vad de busade. Jag har aldrig sett Zombie leka så mycket och intensivt. Det var kul att hon fick träffa en trevlig hund att leka med för tyvärr har jag nog varit lite dålig på att introducera henne för nya kontakter.

Jag är så himla inspirerad när det kommer till lydnaden. Jag har släppt all oro över att jag ska lära henne något fel och istället lagt fokus på att ha kul och blir det tokigt så får vi väl lära om det sen.  På dagens träningspass låg fokuset på apporten  och början på ställandet. Jag har tagit till mig av den feedback jag fått så nu ska vi få bort kravkänslan när det gäller apporten och verkligen ladda den till att vara rolig. Så idag busade vi med den och sen kastade jag den. När hon tog den och kom mot mig fick hon massor mer beröm och godis. Jag ska nog få till även det här momentet. Jag ska bara se till att jobba vidare i det med glädje och lättsamhet. Ställandet har vi inte kommit så långt med. Hon vill gärna lägga sig eller sätta sig så hon har inte riktigt förstått att jag vill att hon ska stå men det var bara andra gången vi körde idag så jag var nöjd med hennes insats. Vi hade en sån fin känsla och samarbete idag. Det kändes dessutom som att hon inte var lika lättstörd när vi tränade som hon kan vara ibland. Dessutom hade vi enbart 2 skall idag och ingen av dem var i arbete, yay!

Finaste systrarna <3

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *