Planering

Jag har känt att all träning, förutom det som rör agility, har varit ostrukturerad. Jag vill ändra på det! Men jag vet också att jag är en person som behöver mål och något att jobba mot. Jag har fastnat mer och mer för lydnaden eftersom vi tränat en del på det. Det saknas dock struktur i träningen men det ska det bli ändring på nu. Först så har jag gått igenom alla moment och skrivit ner dem och försökt dela upp dem lite utifrån vilka småmoment som kan ingå. Jag har också börjat fundera kring hur jag vill lära in momenten. Det känns så himla kul så nu är målet att få till två lydnadspass i veckan för att göra vår stora lydnadsdebut i vår. Trots att träningen varit ostrukturerad och utan kontinuitet så har vi gjort framsteg. Fotpositionen har det hänt massor med. Hon har en fin utgångsposition och högersvängarna är jättefina. Vänstersvängarna lämnar en del att önska men vi är på väg :) . Roligast är läggande under gång som faktiskt börjar likna ett moment.

Idag har vi tränat på apporten vilket är mitt hatmoment vilket säkert är anledningen till att vi inte kommer någonstans. Hon bara spottar ut den och verkar inte ha något intresse av den alls. Jag försöker lära in det genom att erbjuda henne den och klicka ge godis när hon tar den. Än så länge kan jag bara få henne att löst ta den i munnen men hon vill inte hålla i den själv. Om någon har tips mottages de med glädje.

Annars vill jag och hundarna passa på att önska alla våra läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Jag jobbar under julen och nyåret så bloggen kommer troligtvis vara tyst tills alla högtider passerat :) .

4 Comments

 1. Jeanette, Sly & Maya december 23, 2012 2:17 e m  Svara

  Vad kul att du satsar på lydnaden! :-) Var försiktig bara när det gäller apportering & krav = ingen bra kombination. Jag lär mina att gripa apporten lönar sig… vill absolut inte ”stoppa in” den i själv i munnen = obehag. Hoppas du hittar ett träningssätt som funkar! God Jul & Gott Nytt År! Kram!

  • Sara december 23, 2012 3:27 e m  Svara

   Jag tvingar henne inte utan håller den framför henne men hon känns rätt tryckt av det också tyvärr därav det dåliga framstegen gissar jag :( .

 2. Anna med flock december 25, 2012 11:32 f m  Svara

  Kul med mer lydnadsträning, vi får försöka ses för träning snart tycker jag ;-) (det rann ju ut i sanden sist då jag blev sjuk och sen har det varit massa annat men nu har jag lite mer koll på planeringen igen..)

  Apporteringen är mitt hatobjekt också, har börjat om med Ina då det blivit för kravfyllt och försöker jobba med att hon ska söka sig mot apporten och vilja ta den (jag rör mig aldrig emot henne och tar den aldrig efter att hon gripit den utan kastar belöning så hon på eget bevåg får släppa apporten och ta sin belöning så vi inte hamnar i konkurrens.) Svårt att förklara i skrift ;-)

  Önskar er en fortsatt fin julhelg!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *