Ett litet tack

Jag sitter här och vill sammanfatta Zombies och mitt träningspass idag och inser att jag vill lägga fokus på någonting annat. Jag vill tack min finaste Johanna för all hjälp hon ger mig när vi tränar och framförallt med träningen med Zombie. Hon har alltid bra råd och vågar säga sanningen, trots att jag ibland är för stolt för att kunna ta till mig den, men ger man mig bara lite tid brukar det sjunka in och då är jag bara tacksam att jag har en träningskompis som har ett bra öga för hundträning och som vågar säga som det är. Jag hoppas bara att jag ger henne lika mycket tillbaka.

Zombie är en riktig liten arbetsmaskin och det leder till att hon ibland vill så mycket att det bara blir tokigt och då kommer de där förbaskade skallen som skrämmer mig. Jag vill verkligen inte ha en hund som skäller i träningen för då är inte steget långt till att skall även kommer på tävling och vi vet ju alla hur tråkigt det är när hunden gör allt jättebra men så drar skallen ner poäng och helhetsintryck. Jag jobbar massor på att hitta en bra sinnesstämning på Zombie när vi tränar för när hon har det är hon så fantastiskt underbar. Hon är alltid underbar såklart men när det stämmer så är det magiskt att träna med henne. Nu låter det kanske som att vi har en massa problem och det stämmer inte men det här är en del av träningen som jag verkligen vill komma tillrätta med. Jag är ny på att träna hund av denna kaliber men jag lär mig för var dag :) .

Idag har alla hundar fått varsitt lysande halsband så nu kommer de verkligen synas i mörkret på alla våra höst och vinterpromenader :D

 

1 comment

  1. Anna med flock november 1, 2012 10:20 f m  Svara

    Såna vänner är guld värt! Dom ska man vara rädd om :)

    Förstår lite din oro med skall, jag lever ju med en ”skäll apa” och det är inte helt lätt alltid… inte jätteroligt när dom utför det dom ska fint men skall/ljud sätter stopp för att få till det hela vägen. Är dock säker på att ni kommer klara det galant :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *