Spökhoppet

Att åka och tävla efter man jobbat natt är inte lätt vad gäller att kunna peppa igång sig själv och hunden, att Ozzy dessutom behöver massor med positiv energi gör det inte lättare. Första loppet var i agilityklass och Ozzy kändes jätteseg och jag orkade inte jobba på så mycket som jag måste med honom. Därför valde jag att ta snabbaste vägen ut efter att han vägrade på muren. Hopploppet satsade jag precis allt jag hade möjlighet till. Jag har aldrig peppat så mycket i uppvärmningen och på banan, trots det var det långtifrån perfekt men roligt hade vi och raksträckan i mål var superfin. Vi avslutade med blåbärsklassen men som det så ofta blir med Ozzy ville han inte gå in i tunnlarna :( .

Jag är nöjd med dagen för vi har himla kul när vi kör även om det är långt ifrån prefekt. Jag tror också att jag förstår varför tunnlarna är problemet. Ozzy har en väldigt dålig och ineffektiv springstil. Han har kroppen alldeles för högt och trippar nästan fram. I tunnlarna måste han sänka kroppen vilket troligtvis är jobbigt och då vill man undvika det. Han är ju långsam inne i tunnlarna också och travar ofta. Kan man träna en hund till att få en bättre springstil? Jag vill ju att han ska sänka kroppen och ta i med bakbenen och trycka på. Det gör han väldigt sällan eller egentligen aldrig.

Två rosetter fick vi idag. Det blev trots många fel en femteplacering på hopploppet och sen fick vi en fin rosett för deltagandet i blåbärsklassen :P


Jag längtar till alla utmaningar jag kommer ha med Zombie i agilityn för tro mig de kommer inte vara samma som med Ozzy. Det ska bli underbart med fart och fläkt. Det ska bli magiskt med en laddad hund en hund jag inte kommer behöva hålla i handen över alla hinder. Jag är tacksam för Ozzy för han har lärt mig massor och gett mig möjligheten att göra det i en långsamt tempo (på alla plan) men nu är jag redo att springa och pressa mig själv också :D .

Zombie har skött sig exemplariskt idag och har fått sitta ute med mig i långa perioder och har klarat det galant. Nu är det en trött tjej som ligger och sover vid mina fötter efter en lång dag :)

4 Comments

 1. Anna Karlsson oktober 27, 2012 10:06 e m  Svara

  Kul att ses idag (också)! :) Ska bli så roligt att se dej och Zombie sen, det kommer gå strålande bra! Du är jätteduktig och tydlig i din handling, det gillar jag att titta på! :D

 2. Jenny oktober 27, 2012 11:52 e m  Svara

  Kul att känslan är bra!

  Kommer nog bli kul att köra Zombie, men tro mig ju hetare hund desto ”hårdare” måste man hålla dom över precis varje hinder ;p För annars tar dom allt annat i bara farten! Längtar också att få sätta igång med agilityn med den lilla! Tror det kommer bli riktigt roliga agilityhundar :)

 3. Karin oktober 30, 2012 9:14 f m  Svara

  Hejja! Jag tycker att Ozzy skötte sig fint! :)

 4. Lisa janis oktober 31, 2012 3:02 e m  Svara

  Okej, Ozzy är kanske inte den snabbaste på banan men herregud så söt han är när han tvekar vid muren i första filmen!! Fint lopp i första filmen tycker jag som inte kan ett skit om agility!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *