Fysisk utveckling

Det är kul när folk säger att Zombie ser mogen och vuxen ut. Zombie hade en ganska kort valpperiod fysisk känns det som. Hon har sett lite likadan ut länge nu (tycker jag i alla fall) men att nu har pälsen börjat komma och ordentligt. Hon ser så rolig ut! Sen märker man ju att hon får mer och mer kropp att springa med. Hennes balans ökar och motoriken blir bara bättre och bättre. Snart kommer hon kunna hålla jämna steg med de vuxna hundarna. Hon utvecklas så klart massor även uppe i huvudet. Hon har blivit en fantastisk hund att leva med. Hon har börjat förstå sin något speciella matte och det enda vi inte är helt överens om än är hur morgonrutinen ska se ut. Det är nog ett tag kvar innan Zombie accepterar att matte vill sova på morgonen och bara för matte rör sig lite i sängen betyder inte det att det är fritt fram att kasta sig över henne och pussas och sprattla. Aussisar är bra underbara!! :D Hon är en underbar hund, trygg, nyfiken och vacker som en dag. Jag tackar min lyckliga stjärna att hon fick bli min. Hon överträffar mina drömmar varje dag <3

Nu ikväll var det dags för styrelsemöte på LHU så jag passade på att åka ner lite innan för att träna. Det blev lite fotposition vilket jag började med men det funkade inte alls utan hon blev bara hetsig och skällde. Istället lekte vi och körde lite trick. När hon kändes mer samlad tränade jag på sitt stanna kvar. Det gick kanon! Jag kan gå säkert 5 meter bort och spexa hur mycket jag vill. Jag kan till och med gå sträckan med ryggen vänd mot henne så där gör vi helt klart framsteg. Vi avslutade med att testa lite fotposition igen och då gick det bättre och vi gjorde några högersvängar som också kändes bra. Jag filmade lite för att se hur det såg ut och det såg bättre ut än vad jag trodde. Inte så pass bra att jag vill lägga ut någon film, men nästan :D

Avslutade gjorde vi med ett väldigt trevligt styrelsemöte (alla möten är trevliga men idag var lite så där extra trevligt). Så det blev 1,5 timme passivitet för damen som tyckte det var pest. En hel del pip men allt som allt var jag nöjd med henne.

Här har ni alla systerbilder jag tagit på Zombie och Java. Jag kan inte släppa hur enormt mycket päls min fröken fått på bröstet, hon ser ut att ha lejonman :D .

 

5 Comments

 1. Sussie oktober 24, 2012 10:54 e m  Svara

  Vad roligt! Hon verkar lika fantastisk som min lilla röding!

  Haha så söt med all fluff på första bilden! Haven han håller tvärtemot på och TAPPAR alla underbar fluff han :-P Mitt hjärta gråter tysta tårar för att all underbar valpfluff är ett minne blott… ;-)

 2. Karin oktober 25, 2012 12:31 e m  Svara

  Oj jäklar vad hon växer! Wrooom!

 3. Helene oktober 25, 2012 1:23 e m  Svara

  Ja de är verkligen skillnad på dem. Tycker Lilja ser ut som på bilden i mitten fortfarande :) päls hade hon verkligen inte mkt av, trots att hon bor långt upp i norr ;)

 4. EmmaoLoke oktober 25, 2012 10:27 e m  Svara

  Så himla fin är hon! Och stor nu med! :D

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *