Viktnoja

Jag har aldrig oroat mig så mycket för viktuppgång som jag gör med Zombie, tror det beror på att hon var så liten när hon föddes att jag vill hålla koll så att allt går som det ska. Senaste två veckorna har hon inte gått upp ett endaste hekto…Hon är i perioder så kinkig med maten och vill inte ens ta i den med tång. Just nu är vi inne i en sådan period. Jag hatar att säga det men jag oroar mig så mycket att jag ibland överväger att lägga i nått gott så att hon vill äta maten. Det kommer jag inte göra för jag vill inte vara fast med en hund som lär sig att om man inte äter fixar matte fram något gott. Jag tycker det känns jobbigt och tänk om hon inte får i sig tillräckligt?! Hon växer ju inget!! Å andra sidan har jag aldrig vägt en hund så här mycket så jag har ingen aning om det är normalt att de har längre perioder där vågen står still. Hon verkar ju må bra så vad hetsar jag om egentligen! Nu ligger hennes mat i blöt för att se om hon vill ha den då. Jag vet ju att det fattas en tand här och där så maten är kanske inte så lätt att äta. Å andra sidan tuggar hon på fint när hon vill ha maten så jag tror inte det beror på det.

Idag blev det först en promenad med alla hundar i mera lera som idag levde upp till sitt namn. Det är halt och hundarna blir så himla skitiga men det är värt det för de tycker det är så himla kul där ute med all skog. Dessutom är det skönt för det är inte så mycket folk som går där ute. Efteråt åkte vi till LHU för lite träning. Zombie har fattat vad jag vill gällande fotpositionen så idag tränade vi på svängar. Det som krånglar till det är att jag inte är helt på det klara med hur jag ska gå. När jag går rätt blir det rätt för Zombie också och tvärtom :) . Det är komiskt att jag med Ozzy tragglade i 1,5 år!!! innan han fattade vad jag ville gällande fotposition. Nu har jag visserligen lärt in den väldigt olika på hundarna men ändå :) . Jag introducerade tasstarget idag vilket tjejen fattade direkt :D .

Ikväll kommer min bror och hans tjej hit och ska vara hundvakt så att Magnus och jag kan få äta middag inne i stan och sen gå på bio. Det ska bli så himla kul!!! Längtar :D

 

7 Comments

 1. Jeanette, Sly & Maya oktober 18, 2012 3:12 e m  Svara

  Skönt att läsa att det inte bara är jag som har ”nojor” ;-) Låter smart att blöta upp maten under tandömsingen :-) Det viktiga är att hon är pigg & frisk… hon har iallafall växt till sig sedan jag såg henne ;-) Härligt med fotpostionen :-) Kram!

 2. Åsa o toktassarna oktober 18, 2012 5:12 e m  Svara

  Nu är ju Kaia en matgalning, men generellt är inte rasen sån. Tror att det kan ha hjälpt en del att hon under nästan hela första året inte fick nån mat i skål, det är först nu som hon får en del av måltiderna ur skål faktiskt. Kanske testa det? Mät upp vad hon ska ha och pilla i henne under dagen.

 3. Helene oktober 18, 2012 6:59 e m  Svara

  Jag tror verkligen inte att du behöver oroa dig. Hon ser ju verkligen inte undernärd ut. Minns dock inte hur mkt mina hundar ökade i vikt i den där åldern, men å andra sidan har jag aldrig haft särskilt bra koll på det heller :)

 4. Helene oktober 18, 2012 7:00 e m  Svara

  dessutom kan de väl växa på höjden utan att gå upp i vikt?

 5. Jenny oktober 18, 2012 9:59 e m  Svara

  Håller med Helene, oroa dig inte. Lilja inhalerar sin mat, men hon ligger nog kring 12 (tror jag) kanske en aning nättare i kroppen än Zombie. Och Zombie ser inte ut som hon lider, så länge hon är pigg, glad och pälsen ser okej ut så är det nog ingen fara alls. :) Har aldrig träffat/hört om en hund som svultit ihjäl sig. Däremot hundar som ätit ihjäl sig när dom kommit över en fodersäck eller liknande på egen hand.

 6. Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva oktober 20, 2012 9:29 e m  Svara

  Så länge hon är pigg och glad så är det nog ingen fara :)

  Amstaffen jag hade ett tag (han var dock 8 månader när jag tog honom) var riktigt tråkig med maten, men fick ju ändå i sig när vi tränade o.s.v.

 7. Ida oktober 24, 2012 5:48 f m  Svara

  Kezo åt var tredje dag i över ett halvår när han var som kinkiasgt med maten. Han växte och frodade ändå! Visst, han var smal länge men det ska mycket till för att en hund ska svälta sig!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *