Nytt tänk

Träningsmässigt är Zombie en helt ny värld för mig. Även om jag har tränat hund ett antal år nu så är aussie något helt nytt för mig. Helt plötsligt måste jag tänka på ett annat sätt och även fast jag verkligen tänker kring träningen så stöter jag ändå på små tokigheter. Vi kan till exempel ta tricket snurra som är något vi lekt lite med den senaste veckan. Jag har tänkt mycket kring belöningsplaceringen, så mycket att jag glömt belöna moment hos mig tillräckligt ofta. Detta har lett till att hon efter att ha snurrat ett eller två varv rusar iväg för att leta efter belöningen. Jag har dessutom ca fyra gånger bett henne snurra och sen kastat ut en godis från hissen efter våra rastningsrundor. Nu mera rusar hon ut ur hissen för att leta efter godisen oavsett om jag bett henne snurra eller inte. Jag kan inte annat säga än att Zombie är väldigt rolig att ha och göra med.

Idag har verkligen paletten trillat ner angående sitt-stanna kvar. Nu på kvällsrundan kunde jag lämna henne säkert fem meter och sicksacka tillbaka och agera lite allmänt lusigt och hon satt ändå som en sten. Finaste tjejen <3

Idag har jag träffat Anna och henne vita för en liten promenad och träning. För mig och Zombie blev det inte någon direkt träning utan så gott som enbart passivitet när Anna tränade sina hundar. Zombies reaktion när hon såg Annas hundar var som att hon sett två spöken och hon skällde sina små dova skall. När vi gått en liten bit och hon fick lukta lite på Tim i rumpan så släppte det och hon insåg att de inte alls var så otäcka :D . Tim ville gärna hänga med Zombie men Ina tyckte mest att Zombie skulle hålla sig i skinnet och inte härja runt så mycket ;) .

Anna tog lite bilder på mitt odjur :)

3 Comments

  1. Anna med flock september 26, 2012 2:13 e m  Svara

    Hon är verkligen härlig lilla Zombie :) Tack för trevligt umgänge!

    Visst är det så att olika hundar kräver olika tänk och sätt att träna hos oss som förare, fast det är väl det som är tjusningen (oftast i alla fall…) att man tvingas utvecklas och tänka i nya banor. Kram!

  2. Jeanette, Sly & Maya september 26, 2012 6:09 e m  Svara

    Härliga bilder!!! Visst är det roligt & utvecklande med olika hundar! :-) Kram!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *