Kärt barn…

…har många namn säger man ju. Zombie är inget undantag och när hundarna är små har de oftast massor med smeknamn men det är inte alla som fastnar och hänger med även när de blir stora. Zombie kallas bland annat Zomban, ZomZom och BomBom (den sista är min favorit så det får hon höra ofta).

Jag har jobbat hela helgen vilket innebär att jag inte är hemma nåt. Zombie tycker att det är pest och har dessutom gått och blivit understimulerad av brist på aktivitet i helgen. Magnus har gjort sitt bästa med olika aktiveringsleksaker och annat men det räcker liksom inte. Dessutom märker jag att Zombie behöver bli av med mycket fysisk energi genom att springa av sig. Idag på valpkursen var hon allt annat än samlad. Hon skällde flera gånger av frustration. Mitt i kursen gick jag istället ut och lekte på agilitybanan. Hon fick springa i några tunnlar och rusa efter belöning plus att vi körde lite springa bredvid matteövningar. Jag passade på att kampa massor och när vi sen gick in på kursen igen var hon som en helt annan hund. Läxa lärd helt enkelt :)

Det var avslutning idag på valpkursen och nästa kurs vi går hoppas jag blir en valpagilitykurs. Det känns tråkigt att inte ha kurs en gång i veckan men det ska bli skönt att få tillbaka måndagarna så jag kan börja gå på steppasset på F&S istället :D .

 

3 Comments

 1. Ida, Kezo och Pesto september 25, 2012 6:13 f m  Svara

  Jag har också haft (och har fortfarande) problem med passivitet. Det är jättebra att låta det pysa ut ibland med kamp och lek och rejs men också superviktigt att faktiskt kortare stunder, som blir längre, kräva av dem att inte göra något alls. Annars står man tillslut med en hund som kräver aktivering varje vaken minut och det blir ohållbart i längden. Jag fick rådet 80% passvivitetsträning av en instruktör när Pesto var yngre. Det är TRÅKIGT men så värt det! (hm.. jag har kanske varit dålig på att låta det bli 80% men jag blev mycket bättre på att lägga in passivitet i våra träningspass efter det!)

 2. Karin september 25, 2012 8:37 f m  Svara

  Jag kan så relatera till det där med att få energin att pysa ur! När Nanny gick freestyle nybörjarkursen var det ofta teoripass i början. Då var det svårt att sitta sitt. Det skulle ålas, grejas, rullas och herregud. Men, det blir bättre! Särskilt när jag började åka ut en halvtimme innan och körde lite runda-övningar innan kursen. Mycket enklare och bättre att gå kurs med en mer normal hund. :)

 3. Gabbi, Edwin & Nixon september 25, 2012 2:45 e m  Svara

  Ja jösses… det är nu mer än aldrig man behöver köra passivitetsträning med valparna. Det känner jag ibland att jag behöver fokusera lite extra på med Nixon… fortfarande ;) Han har så sjukt mycket i sig och när man har en rolg bulldogg farbror hemma kan man ju busa hur mycket som helst ;)

  SV: Ja, sök är nog bland det roligaste vi testat. Hoppas kunna utveckla det!!! :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *