Sökträning

Idag har vi varit iväg och tränat sök. Ozzy fick ett kort systemsök men han verkade inte så sugen idag. Han är väldigt värmekänslig så jag förstår att det var jobbigt för honom idag för värmen var verkligen tryckande. Dessutom vet jag med mig att det har blivit mindre motion för hundarna sen Zombie kom, vilket leder till att de orkar mindre. Tyvärr är det så att jag inte alltid hinner med dubbelt men det kommer bli bättre efter den här veckan för imorgon börjar min sista jobbvecka för sommaren. Jag har verkligen jobbat hela sommaren vilket har varit fantastiskt kul men det ska också bli skönt att få börja skolan igen och ta tag i den här sista terminen för i slutet av januari nästa år är jag förhoppningsvis färdig socionom.

Tillbaka till söket…Zombie fick också köra och idag blev det några vittringsövningar. Vi hade ett gästspel i sökgruppen idag av en väldigt rutinerad person som gav mig flera tips på övningar jag kan göra med Zombie. Idag blev det som sagt en vittringsövning och Zombie var mest förvirrad. Hon fick leta efter Johanna (figgen) fyra gånger. Första gången hade Johanna en filt över sig och då fattade Zombie inget. Hon gick precis bredvid henne flera gånger utan att reagera. När Johanna lyfte bort filten blev hon så glad så hela kroppen skakade <3. Resterande tre gånger gjorde vi övningen lättare genom att vi tog bort filten. För varje gång verkade hon förstå mer och mer och jag tror inte det dröjer länge innan hon fattar att hon ska hitta gubbar och gummor i skogen :D .

Körde ett kort pass med lådan idag och det första hon gjorde var att sätta alla fyra tassar på lådan :D . Det tog ingen vecka det inte :P

2 Comments

  1. Jeanette, Sly & Maya augusti 20, 2012 9:58 e m  Svara

    Det låter verkligen kanonroligt med sök!!! Känner igen det där med dåliga samvetet att även de vuxna ska få samma motion som de är vana vid, skönt att sommarjobbet är klart för denna gång. Det klart att hon fixade lådan!!! :-) ;-) Kram!

  2. Anna med flock augusti 21, 2012 8:57 f m  Svara

    Kul med sök… saknar det ibland men tiden finns inte alltid till att göra allt man vill… Skönt att du snart är tillbaka i ”vardagen” igen, förstår att du haft fullt upp. Inte lätt med allt pysslande som det blir med både vuxna hundar och valpis i huset.

    Hoppas vi kan lyckas klämma in och ses framöver snart igen, kram!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *