Kursavslutning

Nu är handlingskursen slut :( . Det har varit en väldigt rolig kurs och jag misstänker att liknande kurser kommer bli ytterligare roligare när jag kan gå dem med Zombie. Ozzy har skött sig väldigt bra och han är oftast väldigt stabil, just igår var ingen toppendag dock. Han kändes väldigt off och det kändes aldrig som jag riktigt hade honom med mig. Jag har lärt mig massor på kursen och även om allt vi kört inte funkat med Ozzy så har jag fått känna på en massa olika handlingalternativ. Roligaste av allt är att Jakkosvängar funkar superbra med Ozzy. Det hade jag aldrig kunnat tro :D . Det känns tråkigt att kursen är slut men träningen fortsätter :) .

Zombie växer och frodas. Vad jag älskar denna lilla tjej, jag saknar henne som sjutton när jag är på jobbet men Magnus kommer alltid ner till parkeringen med henne när jag kommer hem. Hon känner redan igen ljudet av bildörren till vår bil :D . Hon är så underbart söt! <3 Vi har varit på första tillfället av valpkursen vilket var ett teoritillfälle men eftersom Magnus inte var hemma så fick hon följa med. Hon var lite av en gnällspik men skötte sig rätt bra. Det märks att hon blir större och orkar mer nu. Hon var visserligen så trött att hon såg dubbelt efter att vi varit iväg på först valpkurs och sen vara med och titta på under Ozzys och min kurs.

Ett försök till ståbild ;)

 

8 Comments

 1. Jeanette, Sly & Maya augusti 16, 2012 4:19 e m  Svara

  Förstår att du längtar efter henne på jobbet :-) <3 Redan dags för valpkurs! Här går det undan ;-) Kram från oss!

 2. EmmaoLoke augusti 17, 2012 10:24 f m  Svara

  sv: Ska nog åka nästa vecka en dag! :) Längtar! Haha och ska komma ihåg att ta med kameran! :D

 3. Marre augusti 17, 2012 11:38 f m  Svara

  Hej. Hittade nyss din blogg då jag sökte på finsk lapp hund. Funderar själv på att skaffa en och tycker din blogg var intressant att läsa :) Undrar om du skulle vilja säga vad din uppfattning om rasen är? Ser att du håller på med agility vilket intresserar mig också, men hur funkar den där? visa säger alldeles utmärkt och andra svåra ( svårmotiverande) ?

  • Sara augusti 17, 2012 9:43 e m  Svara

   Kul att du hittat till min blogg! Finsk lapphund är en väldigt trevlig ras. Jag tycker du ska fundera över på vilken nivå du vill träna/tävla. Vill du har en hund som kan vara med och testa det mesta, alltså en aktiv sällskapshund? Eller vill du ha en hund att tävla med och vinna? Om det är det sistnämnda är inte finsk lapphund rasen för dig då den speciellt agilitymässigt inte riktigt håller sig i konkurrensen. En liten tik i mediumklassen skulle dock kunna komma rätt långt. Sen är det som du redan skriver så att det finns lapphundar som vill och orkar massor och sen de som inte direkt vill nåt alls förutom gå långa promenader och sova på soffan ;) . Om det går kan du ju försöka hitta föräldrar som har några arbetande meriter utöver utställnings meriterna, det lär nog öka chanserna att just din hund förhoppningsvis är en av de exemplaren som vill jobba :) . Jag har träffat båda varianterna. Alla är supertrevliga och det är en fantastisk ras, den är frisk och aktiv. Om du vill ha en aktiv sällskapshund som kan testa de flesta hundsporter och tycker om att vara med på det mesta så är det absolut hundrasen för dig. Åk gärna till någon uppfödare och träffa deras hundar och hör vad de säger om rasen :) . Lycka till med ditt hundköp! :)

   //Sara

   • Marre augusti 22, 2012 12:33 e m  Svara

    Tack för dit svar :) självklart måste jag fråga dig om deras skällande, hur upplever du det? Vet att det är en tränings sak, men hjälper verkligen det fullt ut?

    • Sara augusti 22, 2012 3:25 e m  Svara

     De har lätt till skall men jag tror att om man är medveten om det så jobbar man mer aktivt med det. Min äldsta hund skäller rätt mycket men han har stress problem så det beror nog mest på det. Den yngre, Ozzy, skäller när vi tränar ibland men aldrig annars, jo ibland när han leker men det gör inte mig nåt. Jag tycker inte du ska oroa dig för skällandet :) . Om du tycker om rasen i övrigt så är det helt klart en ras för dig. Både kennlarna som mina hundar kom ifrån skällde inte hundarna allas och de hade säker 7 hundar vardera :)

 4. Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva augusti 17, 2012 6:36 e m  Svara

  Vad hon växer lilla Zombie! Går det bättre med henne nu?

  Svar: Ja, det där med timer är superbra! Då blir man liksom tvungen att sluta : )

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *