Årets första bad!

Något jag har lyckats mindre bra med med båda hundarna är att klippa klor…Ikaros har alltid varit besvärlig och är en sån där ryckare. Jag vill bara förklara för honom att risken för att jag klipper dig i pulpan ökar om du hela tiden rycker med tassen. Det känns rätt obefogat från hans sida då jag tror jag klippt honom i pulpan en gång under hans 7 år långa liv, snacka om att ha ett minne som en elefant.  Trots detta är Ikaros den lätta hunden att klippa och säger man till honom ger han till slut upp och ligger fogligt och väntar tills vi är klara. Ozzy å andra sidan har både sprattel och attityd på en och samma gång. Jag hade lovat mig själv att kloklippning inte skulle vara ett problem med honom men man kan inte alltid lyckas…Ozzy har jag klippt i pulpan fler gånger än vad jag kan minnas (senast idag). Jag hatar att det blir en brottningsmatch varje gång :( .

I måndags invigde jag och hundarna badsäsongen :D . Det var mysigt även om man kunde önskat mer sol :)

2 Comments

  1. Karin maj 30, 2012 11:43 f m  Svara

    Alltid lika roligt att klippa klor! Jag klipper minas klor med 1-2 veckors mellanrum. Jag tycker dock det är svårt att lyckas hålla klorna riktigt korta. Nanny sprattlar som fasiken om hon sitter i knät. För hennes del är det bäst om hon sitter i soffan och jag sätter mig mig nedanför på golvet och klipper. Ruh tar jag utan nåd och lägger på rygg i knät och klipper.

  2. Nathalie och Ayax maj 30, 2012 7:27 e m  Svara

    Ayax gillar inte heller att få klorna klippta (jag har honom också på rygg i knät). Han sprattlar lite och försöker använda tass 2 att få bort mina händer, dessutom gnäller han och tycker jättesynd om sig själv. Suck, ändå klipper jag ju ca 1 gång/vecka så man tycker ju att han skulle lära sig någon gång?

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *