Bränd på alla plan

Hur ska jag sammanfatta det? Katastrof skulle kanske vara ett passande ord men jag tänker inte enbart fokusera på dagen för den var minst sagt en gigantisk katastrof. När jag först fråga Johanna om jag fick tävla med Java skulle det bara vara någon gång ibland och kanske max ett par gånger sammanlagt. Jag ville ha lite tävlingsvana men som det så ofta blir med mig så spårar det ut och jag blir alldeles för engagerad och lägger ofantlig press på mig själv. Något som började som fantastiskt kul har blivit något som inte ens är i närheten av roligt. Det har känt som jag fått jobba i uppförsbacke hela tiden. Har det inte varit det ena så har det varit det andra. Java är väldigt förarbunden och även om jag kan se att vi kommit superlångt så känns det meningslöst att fortsätta kämpa med det. Snart, underbart att få säga det för det stämmer faktiskt, snart har jag en egen aussie. En hund som kommer vara min och lika bunden till mig som Java är till Johanna. Detta betyder inte att jag kommer ha någon framgång ute på tävlingsbanorna men det kommer definitivt öka mina chanser. Sen har det varit svårt att få till träningsdelen bra då hon inte är min det är ju något som inte alls kommer vara ett problem med min egna hund. Då kan man slänga in ett 10-minuterspass när som nu måste allt planeras och det blir en stor grej istället.

Kontentan är alltså att jag beslutat att ta en paus. Jag har mycket annat som händer i livet och om ca 5 veckor föds valparna och då vet jag att mitt huvud bara kommer vara i det. Jag får se om vi kanske tar upp det igen till hösten (säkerligen rätt troligt om jag känner mig själv) och att jag då har ny energi och en liten valp som måste miljötränas :D . Jag är oerhört tacksam för den här erfarenheten då jag lärt mig massor om mig själv. Jag har framför allt lärt mig att misslyckas och att kunna acceptera det. Det är inte så jobbigt som vissa tror :D .

Avslutningsvis vill jag tacka för det fina vädret idag som lämnat mig sönderbränd på halva kroppen då jag haft solen rätt i sidan hela dagen. Jag ser inte vacker ut direkt :D

6 Comments

 1. Johanna maj 1, 2012 9:19 e m  Svara

  <3 finaste Sara! Min alldeles underbara vän!! Snart är Zoombi här!!! Massa kramar!

 2. Ann-Sofie, Pascal & Kaos maj 1, 2012 9:21 e m  Svara

  Även om det inte fungerade idag, måste jag ändå berömma Game of Thrones-programmet, tycker det var väldigt rolig idé och det går nog att göra mycket med det!

  Och dessutom, tycker det är bra gjort att ha kommit så långt som ni ändå har kommit med tanke på förutsättningarna :)

 3. Nathalie och Ayax maj 1, 2012 9:51 e m  Svara

  Jag gillade tanken med ert program även om jag inte såg hela – älskar musiken och tror det finns massor roligt att hitta på! :) Tycker det är tråkigt att ni tar en paus för ni är väldigt duktiga, men samtidigt förstår jag dina resonemang! Kramar, tycker du kämpar jättebra och vill bara att du ska veta att ni faktiskt är grymt duktiga, även om det inte alltid funkar just inne på tävlingsplan!

 4. Anna med flock maj 1, 2012 10:27 e m  Svara

  För mig är du en vinnare oavsett vad du presterar på plan, har sett en enorm utveckling hos dig som förare under den tid jag känt dig och det ska bli jätteroligt att få följa dig i framtiden oavsett vad du väljer att hitta på och med vilken hund det än blir. Kram!

 5. Linnea med Zumi och Norrie maj 2, 2012 9:52 f m  Svara

  Jag säger som Anna – du har gjort en fantastisk utveckling, och även om det inte syns på poängen just nu så ser dina träningskompisar det varenda dag. Nyheten om Movi gör mig så himla glad, för som du har väntat! Vi håller tummar, tassar och en och annan fot här och hoppas att du ska få hem en alldeles egen liten arbetsmaskin att arbeta med :)

 6. Jeanette, Sly & Maya maj 2, 2012 8:46 e m  Svara

  Tycker du har varit oerhört duktig som presterat så fint med en hund som inte är din egen!!! Dock klokt att ta en paus & samla krafterna när man tappar glädjen, snart är din egna Aussie hemma ;-) Håller med Anna – i mina ögon är du en VINNARE!!! Lägg den dumma pressen på hyllan & njut av allt bra ni presterat, dina idéer samt den kommande familjemedlemmen ;-) Stor Kram från oss!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *