Två flugor i en smäll

Idag när jag gick av mitt dygn kände jag mest att jag inte orkade nåt. Då är jag extra tacksam för att jag bor granne med min bästa vän som får med mig ut med hundarna. Även om kroppen kändes seg var det skönt att komma ut och spendera lite tid med hundarna. Jag saknar dem verkligen när jag är borta så länge, kanske låter fånigt för vissa men mina hundar betyder massor för mig :) . Nu på kvällen slog jag och Johanna slag i saken och gav oss ut för lite Södra Ekkällan agility. Det blev slalomträning för hela slanten och idag fick jag några bra insikter när det kommer till min bruna. Jag ska lägga massor med krut på högerslalomet men idag när vi körde ville han inte och föll hela tiden ut mot slutet. Då beslutade jag mig för att klicka i slalomet och då blev det stor skillnad. Jag fick dessutom många fina tips från Johanna som jag försöker ta till mig. (Ibland kan mitt förbaskade ego göra att jag inte lyssnar och det får det vara slut med!!) Jag har en tendens att belöna på samma ställe och på samma sätt hela tiden. Samtidigt som jag vet om det har jag svårt att se det när jag väl tränar därför är det extra bra när jag kan få någon att klicka min hund och jag belönar. Vi fick i vilket fall några riktigt bra slalom så det kändes väldigt kul. Fick dessutom Ozzy att kampa vilket typ aldrig händer :D

Efter vi kört slalom tränade jag lite Freestyle med Java. Det blev de nya tricken och cirkla (cirkla ett föremål) sitter jättebra. Hon kan det när jag kollar åt annat håll, om jag cirklar åt andra hållet och om jag flyttar på den :) . Jag är väldigt nöjd med hur det utvecklas :) . Sen har vi hopp över en pinne vilket visar sig vara det klurigaste :P men det ska jag nog få till. Balansera på pinne går kanon och sen är hon sjukt söt medans hon gör det också vilket är en bonus. Sen kom vi på världens bästa övergångar på tre av tricken. Jag älskar när man hittar de där självklara övergångarna som har ett sånt fint flyt! Jag känner att jag hittat freestylepeppen!!

Bilden är från en fotograf som var på tävlingen i torsdags, väldigt kul att ha en snygg bild från tävling för annars filmar man ju bara :)

 

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *