Helgens tävlingar

Det var med blandade känslor jag kom hem igår. En liten del var besvikelse men mest kände jag mig himla nöjd dels över vad vi presterade men främst hur jag hanterade helgens tävlingar och de för mig sett rätt dåliga resultaten. För mig har det varit lite som att gå in i en vägg att starta i klass II. Helt plötsligt är vi inte ett dugg bra och inte ens utförandet som ändå varit vår starka sida har genererat några vidare poäng. Vi har fått med oss massor med feedback hem och den ska jag verkligen ta till vara på. Jag tänker inte ge upp utan har bara som mål att försöka höga våra poäng med tiden och till slut kanske vi når upp till de där eftertraktade uppflyttningspoängen. Jag gör så gott jag kan och mer kan jag inte göra. Jag hade i alla fall väldigt kul i alla starter och det känns som nerverna blir med hanterliga och påverkar mig allt mindre vilket känns skönt.

Vår första start i HtM var oförberedd och ganska dålig från mitt håll. Jag velat med musiken vilket slutade med att jag inte kunde låten jag körde med vilket i sin tur ledde till att jag inte visste vart jag var i låten så mitt program, som jag för den delen inte heller kom ihåg, blev väldigt konstigt. Allt som allt en rätt dålig prestation från mitt håll. Java började väldigt svagt och hade ett behov av att kolla av underlaget och människorna runt omkring sig. Vi kom dock igen mot mitten och fick avsluta rätt bra.

Poängen och kritiken för programmet var:

Utförande: 6,3 & 7,3
Programmets planering och kvalitet: 6,4 & 7,0
Tolkning av musik: 6,5 & 6,9
Kommentarer: Domare 1 – Trevligt ekipage med ett fint samarbete! Tyvärr är positionerna osäkra och hunden flyter ut från din sida för mycket. Tänk på att arbeta bort handtecken. Snygg position mellan benen och fint fotgående bakåt! Bra tempoökning till musiken! Ni har stor potential. Domare 2 – Något okoncentrerad början – som mot mitten av programmet fick en helomvändning. SJUKT FINT! Lite ojämna positioner och övergångar. Tänk på att du inte behöver ha så många olika positioner kanske kan du jobba med färre för att få hunden att jobba med övergångarna? Detta är en låt med potential och man kan verkligen använda tempoväxlingar osv.

Till söndagen hade jag planerat ut en del ändringar. Främst tagit bort en massa men även lagt till sidoförflyttningar i fotposition. Jag skrev ihop ett lätt program i bilen på väg upp och kom ihåg det rätt bra när vi körde. Blev lite fel men det kändes ändå kanon. Jag tror aldrig jag har haft Java så med mig i HtMen som jag hade den här gången och det kändes som ett enormt lyft från lördagen.

Poängen och kritiken för programmet var:

Utförande: 7,7 & 7,1
Programmets planering och kvalitet: 7,3 & 6,7
Tolkning av musik: 7,3 & 7,0
Kommentarer: Domare 1 – Stundtals GRYMT snygga positioner. men faller dock ur position mot slutet. Kanske ett kortare program? Jobba med fot-snurr. Jobba också mer med musiken och dess tempoväxlingar, början var grym. Domare 2- Skulle vilja ha tydligare övergångar mellan positioner. Bättre anpassning till musik. Tappar position nästan ur 2 m regeln. Programmet kändes långt och lite ostrukturerat.

Det får bli ett uppdelat inlägg för jag hinner inte skriva mer. Jag får ta freestylen och vad vi ska jobba vidare på senare :)

 

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *