HtMI

Nu känns det som jag landat lite. Det har varit en intensiv vecka, inte bara på grund av tävlingar utan för att det också hänt mycket viktigt i skolan som gjort mig nervös. Idag skedde nämligen opponeringen på Magnus och mitt PM. Nerverna var på utsidan då varken Magnus eller jag anser oss vara några mästerliga akademiska skrivare. Tji fick vi för vi hade det PMet som fick minst kritik. Av tjejen som opponerade på oss fick vi bara en massa komplimanger förutom att våra tidigare forskningsdel var lite bristfällig. Av läraren fick vi samma kritik om den tidigare forskningen men utöver det var det bara tips om litteratur och sånt. Alla andra blev rätt sågade vilket var hemskt att se. Folk såg helt brutna ut och jag fick höra av andra grupper att det fanns dem som fått hela sitt ämne totalsågat och fått till sig att det bara var att börja om. Det gör att det känns extra bra just nu. Jag har gått som på moln och känt en fantasktik boost inför måndag då vi börjar skriva på den riktiga uppsatsen :) .

Igår var det ju tävling. Tyvärr var det inte den bästa upplevelsen. Det var en fruktansvärt långsam tävling på grund av brist på funktionärer. Alla var supertrevliga så där fanns det inget att klaga på det var egentligen bara det faktum att det tog för lång tid per ekipage. Ungefär 25 ekipage på 4 timmar och efter det hade de hela klass I kvar på ca 30 ekipage. Jag tror allt var klart kl 2.00 på natten…jösses. Jag tänkte börja bakifrån med Klass II debuten som blev kort då jag valde att diska oss. Java var så sanslöst trött att hon inte orkade stå på bakbenen i balans. Jag märkte i uppvärmningen att hon inte ville men som den snälla hund hon är kämpade hon på. När vi kom till buren ville hon bara gå in och lägga sig och det är inte attityden jag vill ha precis innan start. På plan var hon ofokuserad, vägrade backa och kollade mycket runt omkring sig. Hon låg inte kvar i startpositionen den här gången heller så nu ska den tränas på och inte användes tills den känns stabil. Det känns såklart tråkigt att vi diskade oss men det känns också som det bästa beslutet för jag vill inte ha en massa starter då hon inte tycker det är kul. Det ska alltid handla om hunden och inte om mig, det kommer alltid fler chanser att visa vad man går för :)

HtMen gick desto bättre. Jag var som vanligt stressad över att hon skulle kommer efter så jag kollade så mycket på henna att hon hamnade efter….varför gör jag så. I framtiden ska jag ha som regel att inte kolla på henne i fotpositionen. Vi fick i alla fall tillräckligt med poäng för att få uppflytt vilket innebar att Java fick ytterligare en titel nämligen HtMI. Härligt! Nästa vecka gör vi debut i klass II i HtMen och tar revasch i freestyle klass II. Jag fick inte med mig kritiken hem för vi stannade inte kvar till slutet så jag vet inte vad de hade för feedback men å andra sidan var det sista gången vi körde det programmet. Vill ni se poängen finns de så klart på hundaktiv.se eller på Java sida under resultat :)

Ett JÄTTESTORT grattis till Linnea och Norrie som vann i klass II!!! Det var härligt att se dem och de hade en härlig inställning och attityd!

3 Comments

  1. Anna med flock mars 31, 2012 6:32 f m  Svara

    Ett klokt beslut att bryta när Java var trött, en eloge för att du sätter hennes väl först!

    Grattis till Htm titeln, heja vad nii är bra :)

  2. Linnea med Zumi & Norrie mars 31, 2012 8:37 f m  Svara

    Som jag skrev på Johannas blogg – ni är AWESOME! Vilken gren är er favorit av heelwork och fs?

    Och tänk att det är närmare din egen aussie än någonsin tidigare. Nu är det på gång på riktigt! :-)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *