Sök

Idag på sökträningen blev det att vi fortsatte träna på övningen vi gjorde sist, alltså två figgar som går parallellt med stigen och att Ozzy springer mellan dem. Idag gjorde vi det ytterligare lättare med synliga figgar så att han verkligen ska förstå att han ska springa ut. Som jag sagt tidigare känns söket väldigt omotiverat för mig. Varför hålla på med något där man verkligen inte kommer någonstans. Det jag kan glädjas åt är väl att han i alla fall söker även om han hela tiden försöker hitta sätt för det ska att bli mindre jobbigt, till exempel spåra eller gå till platser där figgen legat tidigare. Med den här metoden, i alla fall så lätt som vi gör det i början, blir det onödigt för honom att försöka göra det lättare för det är redan så lätt. Sen får jag öka svårighetsgraden låååångsamt. Det var i vilket fall väldigt kul idag och vi var en ordentlig grupp och sammanlagt var det sex hundar som körde :) .

Idag åkte Charlie hem. Det har inte varit speciellt betungade att ha honom här men det ska bli skönt att bara ha två hundar i kopplet igen :) . Eventuellt hittar lilla Charlie hit igen vid påsk men inget är bestämt än. Nu ska jag se på film med Magnus :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *