Studiecirkel

Idag hade vi första tillfället i vår studiecirkel i tävlingspsykologi. Vi är 7 tjejer som alla känner att vi kan behöva jobba med våra tävlingsnerver. Vi utgår från Niina Svartbergs bok ”Lyckas på tävling”. Vi började med att fylla i testet som finns i början av boken. Där blev det tydligt för mig att jag behöver jobbar mer med att skapa bra rutiner både kring tävling och träning. Personligen har jag som mål att bli mer medveten när jag tävlar. Lite nervös kan man vara men jag vill inte att det hindrar mig från att prestera så bra som jag kan och tyvärr är det ju så att vi som hundförare i många fall påverkar våra hundar med våra nerver och så vill jag inte att det ska vara för mig. Jag tycker trots allt att det är väldigt kul att tävla även om jag känner mig rätt nervös ibland, men jag tror att om man kan få bort de negativa känslorna som finns kan det bli ytterligare roligare och man kanske kan få ännu bättre resultat och framförallt ha en jämnare prestation.

Vi träffades på LHU så jag passade på att ta med mig Ozzy ner för att träna på lite slalom. Fy vad han skällde idag…jag blir bara mer och mer känslig för hans otroligt gälla och otroligt irriterande skall. Samtidigt är det kul att han är så på och vill göra nåt. Tyvärr vet jag inte hur jag ska förhålla mig till det, ska jag tillåta i träning eller inte? I agilityn är det extra svårt för om jag dämpar honom där försvinner ju allt bra vi har lyckats få fram. Skällandet är en produkt av att jag hetsar/peppar honom för att få igång honom. Dessvärre är det så med Ozzy att när han väl börjat skälla är det svårt att sluta. Jag märker också att skällandet tar mycket fokus ifrån honom. Han lyssnar mycket sämre när han skäller vilket i sig inte är så konstigt. Visserligen är han väldigt tyst och lugn när vi bara sitter och det inte är träning på gång och det är väldigt positivt.

Nu är det även bestämt att jag ska vara hundvakt åt en liten blandis vid namn Charlie. Charlie kommer bo hos oss under sportlovsveckan då hans husse och matte ska åka bort på semester. Så då blir det tre hundar på promenaderna eller fem om man räknar med Johannas också :D . Jag är ju inte helt ovan att ha fler hundar och Charlie är en liiiten hund i mina mått mätt så det ska nog gå bra. Båda hundarna har träffat honom innan och kommer bra överens :) .

1 comment

  1. Nathalie och Ayax januari 28, 2012 12:09 f m  Svara

    Jaaa, dom där skallen alltså. Ayax har också börjat skälla mer och mer och jag vet inte heller vad jag ska göra. Känner på samma sätt som du att energin sugs ut, han tappar fokus och gör inte det jag ber honom om. Men får samtidigt inte dämpa honom. Supersvårt. Tror helt enkelt att jag ska gå av planen om han skäller och vänta tills han har slutat, och sedan gå ut igen och se om han lär sig att man inte får träna om man inte är tyst.

    Sv: Ja, ett tag hade jag det väldigt begränsat men nu har han haft tillgång till hela lägenheten i månader (och varit tyst). Funderar på om han kommer igång av aktivitetsleksaken och att han skäller/ylar när han blir för aktiv? Ska testa att ta bort aktivitetsleksaken och se om det blir någon skillnad (den har jag också använt i månader utan att han gjort så tidigare). Det är väl just det som gör mig så fundersam, jag lämnar alltid på samma sätt, radion på, godis i aktiveringsleksaken, och tuggben i hallen så han ser att jag går. Det har aldrig varit ett problem, förrän nu :(

    Tack för ikväll! :)
    Supertrevligt!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *