Årets första tävling

Efter en lång natt och en lång dag har jag hunnit landa efter årets första tävling. Det hade såklart varit roligare att sparka av detta tävlingsår med ett bättre resultat, men som jag brukar säga lär man sig oftast mer av de gångerna det går lite sämre kontra de gånger det går bra. Dagen startade långt ifrån bra med att Johanna blev så jäkla dålig. Hon vakande jättetidigt och mådde jätteilla. Hon kräktes på vägen till MyDog och hade frossa hela dagen. Hon var en riktig kämpe igår och hur lyckligt lottad är jag som har en vän som stöttar mig till 100 % även när hon mår som värst.

Efter en väldigt lång väntan var det äntligen vår tur. Uppvärmningen kändes kanon och jag hade en väldigt bra känsla. Det började dåligt med att Java blev lite fundersam över staketet och istället för att ta min tid och samla ihop henne helt valde jag att inta startposition och köra igång direkt. Jag tappade henne direkt i mellanpositionen där hon föll ur. Kände att det är bara att köra på än är inget förlorat. Programmet gick i samma tema som starten, hon var ofokuserad, splittrad och vi hittade aldrig något flytt. Java letade efter Johanna efter varje moment vilket inte gav ett bra intryck. Det var svårt att få henne att utföra momenten men jag måste ändå säga att det hon gjorde gjorde hon bra :) . Att hon letar efter Johanna har väl funnits lite innan men inte så att det varit ett problem, om gårdagens frenetiska letande efter Johanna berodde på att Johanna var väldigt sjuk eller om det berodde på något annat kan jag inte svara på. Det fick mig bara att känna mig väldigt besviken och uppgiven och i ca 5 minuter kändes det som att jag nog lägger av för det är för jobbigt att misslyckas. Men nu har jag laddat om och det känns ljusare. Vi måste bara hitta ett sätt att lösa hennes mattefixering för jag vet att vi har det i oss att ta uppflyttningspoäng för även när vi är riktigt dåliga är vi ändå rätt nära :D .

Vad var bra:

 • Uppvärmningen var kanon, precis lagom lång och hon kändes riktigt bra precis innan vi gick in.
 • Min attityd. Jag gav inte upp utan körde på för att göra det bästa av situationen.

Vad var mindre bra:

 • Hur jag hanterade starten.
 • Att Java hamnade i konflikt mellan matte och arbete.

Vad kan vi förbättra:

 • Som det känns som är det främst att lösa situationen med att Johanna så att hon inte känner att det blir en konflikt, alla tips mottages tacksamt.

Poäng och kommentarerna får vänta tills imorgon för nu ska jag åka och jobba :(

3 Comments

 1. Anna Karlsson januari 7, 2012 8:49 e m  Svara

  Jag tror att det är ganska troligt att hon letade mer efter Johanna när hon mådde dåligt. En fin egenskap hos en hund tycker jag, även om det självklart inte är kul när du vill ta uppflyttningspoäng… Sånt förstår ju tyvärr inte hundar.. :P Det är ju bara att köra på igen, hur kul skulle det vara när det går bra om det ALLTID går bra? ;)

 2. Karin januari 8, 2012 10:59 f m  Svara

  Jag håller med Anna! Häromdagen kände jag ”herregud vad MYCKET jag har att träna på”, men sen tänkte jag hur kul skulle det vara att komma till klass 3 direkt? Det finns en poäng med att behöva träna mer och förbättra sig!

 3. Nathalie och Ayax januari 8, 2012 3:08 e m  Svara

  Jag håller med Anna och Karin. Och sedan funderar jag på hur ni brukar träna? Om det kanske finns en möjlighet för Java att lära sig att jag ska jobba först, och när Sara säger GO så står matte med superbelöningen utanför ringen, dvs att matte bli belöningen? Fast det kanske är så ni tränar? Ska bli kul att komma igång med vår studiecirkel också! :) kram

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *