Orolig och ledsen

Det finns inget värre än när ens hundar är sjuka. De kan inte säga hur de mår eller vad som är fel. Ozzy har kräkts en hel del den senaste tiden. Vi har försökt med allt vi kan komma på för att hjälpa honom så att han slipper det. Vi har nu så att han får mer mat och fler gånger om dagen men han kräks fortfarande galla som om han vore jättehungrig…idag nådde detta sitt klimax då han på promenaden bajsar MASSOR med blod. Jag kan lova er alla att detta inte är en vacker syn och jag blir så klart bortom orolig och rädd. Om jag skulle gissa på vad det är så har han fått magsår igen. Det som inte talar för det är den extremt snabba utvecklingen. När han var liten och fick det gick det över jättelång tid och nu har vi gått från att kräkas mycket till att bajsa stora mängder blod på en dag…så snabbt var det inte sist då var det lite blod någon gång ibland och efter flera månader så var det rikligt med blod.

Vi har en tid hos veterinären imorgon och tills dess ska jag hålla noga koll på honom. Inget för hända med min finaste busigaste boll.

5 Comments

 1. Anna med flock december 20, 2011 12:12 e m  Svara

  Det kan inte vara nån form av maginfektion likt det Tim hade i vår/somras? Det kom jättefort först med kräkningar sen med blodblandad avföring. Tydligen var det ju ganska vanligt att hundar fick det om det fanns mycket bakterier ute och eftersom vi inte har fått någon riktig vinter kanske det är samma sak nu ute som det var i våras efter att snön smält. Tim blev bättre med dubbel antibiotikakur.

  Hoppas att han snart blir bättre, vet hur jobbigt det är när ens fyrbentingar är dåliga!

 2. Nathalie och Ayax december 20, 2011 1:17 e m  Svara

  Men jösses, stackars liten! :S Min kusins hund bajsade också blod för ett par år sedan, fick ligga på intensiven i Stockholm i 3 dagar och man såg att en del av hans magsäck var sönderfrätt, förmodligen hade han fått i sig något riktigt ruttet. Hoppas verkligen inte att det är något sånt, men bra att du ska till veterinären snart! KRAMAR

 3. Josefin december 20, 2011 1:32 e m  Svara

  Håller tummar och tår för att han snart mår bättre!

 4. Marie december 21, 2011 8:26 f m  Svara

  Åh stackars er, håller tummarna för att han blir bra igen. Ozzys kullbrorsa Ossis matte här. Var länge sedan men jag håller ögonen på er och läser er blogg då och då. Vi är inte alls lika aktiva som du är med olika aktiviteter för våran lappis. Har istället skaffat två barn tätt så det är mycket familjeliv. Ossi har haft en hel del problem genom åren, bl.a. mycket klåda som utmynnade i stora sår förra hösten. Till slut, efter utredningar kom man på att han var pollenallergisk, vilket gör att han nu äter antihistaminer varje dag samt antiallergimat. Dessutom har han haft problem med hälta på en framtass, en pålagring på skelettet som skaver. Jaja, han är iaf världens mysigaste kille som är sååå snäll mot barnen. God jul o ha det bra!! Marie

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *