Stressbeteenden

Ikväll har vi haft över Johanna och Erik (+ hundar såklart) för lite mat och spel. Alla tycker detta är supertrevligt förutom Ikaros. Jag vet inte vad som är fel men när vi har gäster blir Ikaros väldigt märklig. Han dricker såna kopiösa mängder vatten att han inte kan hålla sig. Ikväll behövde han gå ut två gånger under de 4 timmarna de var här för att han var så kissnödig att han inte kunde hålla sig. För rätt länge sedan hade han det här beteendet i vardagen också och då gick vi till veterinären för att kolla upp honom och de kom ju så klart fram till att det inte var något fel på honom. Jag fattar inte varför han dricker när det blir jobbigt för honom och mer än det förstår jag inte varför det är så stressande för honom att vi har gäster…speciellt inte Johanna och Erik som ändå är över rätt ofta. Nu sover han som en stock och det förstår väl jag när han inte kan hitta något lugn utan bara sitter och gnäller. Han är min finaste men ibland förstår jag honom inte och jag känner mig så hjälplös då jag bara vill att han ska må bra.

 

3 Comments

  1. Karin, Nanny & Ruh november 29, 2011 11:11 e m  Svara

    Kan du inte testa att avgränsa lägenheten så han får vara lite ifred? Typ med kompostgaller så han fortfarande ser er men kan vara lite själv? Plus att ladda med en fryst kong med nått smaskigt, eventuellt hans mat uppblött och sen fryst om han behöver tänka på figuren… :) Alternativt ett smaskigt ben. Så han har nått annat att fokusera på, plus att mat är lugnande. Sen skulle jag nog ställa undan vattnet och ta fram det efter ett tag så han får en chans att dricka, men inte hela tiden.

    • Sara november 30, 2011 10:56 f m  Svara

      Att avskärma honom tror jag inte är en bra idé för då kommer han stressa och må dåligt för att han är ensam och alla andra är tillsammans plus att han troligtvis kommer skälla då :) . Mat och ben är ju en bra idé och det får han rätt ofta men han blir törstig av det och då måste han ändå dricka vatten. Att ta bort vattnet är nog det bästa och det gör vi i många sammanhang eftersom vi inte riktigt vet när/varför han går upp i stress men när man har flera andra hundar här känns det orättvist att ingen ska kunna få dricka vatten å andra sidan kan man ju göra som du säger och ställa ner det ibland. Sen är ju kärnan att jag inte vill att han ska göra detta överhuvudtaget och bäst skulle vara att ta reda på vad som stressar honom och varför vatten har blivit hans stressreliever.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *